Státní zástupkyně obžalovala žáka stíhaného za vraždu učitele mačetou

Státní zástupkyně podala obžalobu v případu vraždy učitele středního odborného učiliště v pražské Michli. Obviněný mladík, kterému bylo v době útoku devatenáct let, zůstává ve vazbě. Oznámil to mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Pedagog zemřel letos 31. března ve svém kabinetu v budově školy v Ohradní ulici po útoku mačetou.

Za vraždu spáchanou s předchozím uvážením hrozí pachateli dvanáct až dvacet let vězení. Mluvčí Cimbala uvedl, že až do přečtení obžaloby při hlavním líčení nebude ve věci státní zastupitelství poskytovat žádné další informace.

Čtyřiasedmdesátiletý pedagog zemřel letos 31. března ve svém kabinetu v budově školy v Ohradní ulici po útoku mačetou. Policie a ministerstvo školství tehdy uvedly, že podezřelým je žák, který řešil studijní neúspěch. Policisté následně mladíka zatkli v Dolních Břežanech. V té době nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. 

Ředitel školy na webu učiliště po útoku uvedl, že s žákem nikdy nebyly problémy. Mladík o rok dříve dostal ředitelskou pochvalu za docházku a vzorné studijní výsledky. 

Zavražděný muž vyučoval přes třicet let a v práci pokračoval i v důchodovém věku. Byl také dlouholetým předsedou Českého svazu jógy a spolupracoval rovněž s Fakultou tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.