TÉMA

Mačeta

Muže, který v českobudějovické nemocnici útočil mačetou, poslal soud do vazby

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, který v pátek napadl personál psychiatrického oddělení českobudějovické nemocnice mačetou. Za ublížení na zdraví mu hrozí pět až dvanáct let ve vězení. Třem zdravotním sestrám a sanitáři způsobil sečná poranění, zranění jsou od neděle všichni v domácím ošetřování. Policisté muže zadrželi hned v pátek po útoku. O rozhodnutí o vazbě informovala mluvčí českobudějovického okresního soudu Markéta Bartizalová.
19. 6. 2023|

Policie obvinila muže, který útočil v českobudějovické nemocnici mačetou

Jihočeská policie obvinila devětadvacetiletého muže, který v pátek v českobudějovické nemocnici zranil čtyři zaměstnance, z těžkého ublížení na zdraví. Krajští kriminalisté zpracovávají návrh na to, aby mohli vzít útočníka do vazby. Útočníkovi hrozí pět až dvanáct let vězení. Tři ze čtyř zraněných zaměstnanců nemocnice v sobotu propustili lékaři do domácího ošetření.
17. 6. 2023Aktualizováno17. 6. 2023, 19:51|

V českobudějovické nemocnici útočil muž mačetou. Zranil čtyři členy personálu psychiatrie

V nemocnici v Českých Budějovicích zaútočil muž mačetou na personál psychiatrického oddělení, čtyři lidi zranil. Podle prvních informací nemocnice jsou mimo ohrožení života. Nikdo z pacientů zraněn nebyl. Policejní mluvčí Jiří Matzner na místě řekl, že útočníka zpacifikovali členové personálu společně s příslušníky bezpečnostní agentury, následně ho policie zadržela.
16. 6. 2023Aktualizováno16. 6. 2023, 20:51|

Vrchní soud zvýšil mladíkovi trest za vraždu učitele mačetou na čtrnáct let

Za vraždu čtyřiasedmdesátiletého učitele středního odborného učiliště v pražské Michli z loňského března ve středu Vrchní soud v Praze zvýšil Jaroslavu Řehákovi trest o dva roky na 14 let vězení. Potvrdil mu také ambulantní léčení. Rozhodnutí vrchního soudu je pravomocné. Mladík se k činu přiznal, tvrdí, že ho pedagog, na nějž zaútočil mačetou, šikanoval. Řehákův obhájce Martin Pavlík novinářům po vynesení rozsudku řekl, že zváží dovolání k Nejvyššímu soudu.
10. 5. 2023Aktualizováno10. 5. 2023, 16:05|

Za pokus o vraždu při loupeži historických aut ve Vyškově uložil soud muži 18 let vězení

Krajský soud v Brně ve čtvrtek za pokus o vraždu při loupeži historických vozů ve Vyškově uložil Martinu Proseckému 18 let vězení, dva poškozené napadl mačetou. Potrestal ještě dva muže, za pokus o loupež a další trestné činy uložil soud komplicovi Proseckého trest 9,5 roku vězení, dalšímu spoluobžalovanému kromě jiného za omezování osobní svobody podmíněný trest. Hlavní obžalovaný se částečně doznal, popřel však, že by chtěl někoho zabít. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možné odvolání.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 13:23|

Pro mladíka, který zabil učitele mačetou, doporučili znalci ambulantní léčbu

Pražský městský soud se v pátek vrátil k případu Jaroslava Řeháka, který podle obžaloby loni na jaře zabil učitele středního odborného učiliště v pražské Michli. Vyslechl znalce, kteří pro mladíka doporučili ambulantní léčení. Řehákovi hrozí až dvacetileté vězení. Mladík se k činu přiznal, v prosinci soudu řekl, že ho učitel „vyprovokoval“. Hlavní líčení bude pokračovat v únoru.
20. 1. 2023Aktualizováno20. 1. 2023, 13:31|

Učitel mě k činu vyprovokoval, řekl u soudu mladík, který vraždil mačetou

Jaroslav Řehák, který letos v březnu podle obžaloby mačetou zabil učitele středního odborného učiliště v pražské Michli, před soudem řekl, že ho pedagog k činu vyprovokoval. Dále se zatím nevyjádřil, jeho výslech bude pokračovat po přestávce. Řehákovi hrozí až dvacetileté vězení. Soud má v pondělí v plánu po výslechu obžalovaného přečíst ještě listinné důkazy a některé svědecké výpovědi. Hlavní líčení bude pokračovat 19. prosince výslechem znalců a svědků.
5. 12. 2022|

Vraždu učitele mačetou žák plánoval, uvedla obžaloba. Hrozí mu dvacet let vězení

Mladík, který je stíhán kvůli zabití učitele středního odborného učiliště v pražské Michli, vraždu podle vyšetřovatelů plánoval. Nejprve chtěl svou oběť upálit, pak se ale rozhodl, že ho usmrtí mačetou. Uvádí to obžaloba. Mladému muži, kterému bylo v době činu devatenáct let, hrozí až dvacetileté vězení.
24. 10. 2022|

Státní zástupkyně obžalovala žáka stíhaného za vraždu učitele mačetou

Státní zástupkyně podala obžalobu v případu vraždy učitele středního odborného učiliště v pražské Michli. Obviněný mladík, kterému bylo v době útoku devatenáct let, zůstává ve vazbě. Oznámil to mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala. Pedagog zemřel letos 31. března ve svém kabinetu v budově školy v Ohradní ulici po útoku mačetou.
26. 9. 2022|

Policisté obvinili mladíka z vraždy pedagoga v Praze. Hrozí mu až dvacet let vězení

Policisté obvinili z vraždy devatenáctiletého mladíka, který podle nich ve čtvrtek mačetou napadl pedagoga Středního odborného učiliště v pražské Ohradní ulici. Učitel zraněním podlehl. Mladíkovi hrozí dvanáct až dvacet let vězení. V sobotu o tom informoval mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Doplnil, že soud v sobotu mladíka poslal do vazby.
2. 4. 2022Aktualizováno2. 4. 2022, 17:14|

Učitel v Praze zemřel po útoku mačetou. Podle ředitele školy žák zabíjel kvůli jediné známce

Na Středním odborném učilišti v pražské Ohradní ulici podle policie ve čtvrtek zavraždil devatenáctiletý student pedagoga. K útoku použil mačetu. Ředitel školy řekl, že důvodem agrese byla jediná známka. Pachatel utekl ještě před příjezdem policie. Ta ho zadržela po hodinovém pátrání, do nějž zapojila stovky lidí i vrtulník.
31. 3. 2022Aktualizováno31. 3. 2022, 16:50|