Prima: Procházka je možná mrtvý

Praha - František Procházka, který je podezřelý z toho, že loni v prosinci ukradl půl miliardy korun, je podle zpráv televize Prima možná mrtvý. V bytě komplice, který měl pachatelovi při zločinu pomáhat, se totiž našly stopy Procházkovy krve a několik set tisíc korun pocházejících přímo z krádeže. Server iDnes.cz však s odvoláním na policejní zdroj uvedl, že je možná tato informace nepravdivá.

Loni v prosinci odcizil Procházka ze sídla bezpečnostní agentury, kde pracoval, asi půl miliardy korun. Policie po něm ihned začala pátrat, v úterý pak zatkla Procházkova údajného komplice.
 
Dnes televize Prima zveřejnila další podrobnosti k případu. Podle informaci od detektiva, který na případu pracuje, se nalezla v bytě zatčeného společníka Procházkova krev. Vyšetřovatelé se proto domnívají, že je možná pachatel rekordní krádeže mrtvý.

Kriminalisté v bytě objevili i 800 000 korun, které pocházejí přímo z loupeže. Pátrání tak dostalo nový směr, Procházka prý nemusel být hlavou celého zločinu. Mohl být jenom prostředníkem organizované skupiny, ta se ho pak po splnění úkolu možná zbavila.

Půlmiliardová krádež, která zřejmě nemá v historii české kriminalistiky obdoby, se stala loni v žižkovském areálu agentury G4S, kde Procházka pracoval jako strážný. V sobotu 1. prosince ráno tam podle policie vjela dodávka maskovaná jako firemní vůz agentury, do níž pachatel naložil ukradené peníze. Auto řídil jeho komplic. Od té doby policie po Františku Procházkovi usilovně pátrá.

Muž, kterého policisté včera zatkli, podle televize Nova řídil vůz, kterým z bezpečnostní agentury zloději odvezli stamiliony korun. Objevily se informace, že by pachatelů mohlo být i víc.