Při nehodě aut na Plzeňsku se zranilo osm lidí včetně dvou dětí

Osm lidí v neděli kolem 17:00 utrpělo zranění při nehodě tří aut u Tlučné na Plzeňsku, většina zranění byla vážných až velmi vážných. Vrtulníky do nemocnic přepravily i dvě děti. Na silnici číslo 203 se srazila čelně dvě osobní auta a třetí narazilo do nich. Místo bylo opět průjezdné až po 22:30, řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková.

Podle prvotních informací jel řidič, ročník 1999, s vozem Škoda Octavia od obce Vejprnice směrem na Tlučnou. Z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím vozem audi. „Za tímto vozidlem jelo ještě jedno vozidlo tovární značky Opel Astra, které řídila žena a které bylo vlivem dopravní nehody rovněž poškozeno,“ uvedla Jelínková. 

Záchranná služba na místě ošetřila a následně transportovala do nemocnic osm většinou těžce zraněných lidí. „Dopravní nehodu šetříme jako hromadné postižení osob. Letecká záchranná služba z místa transportovala dvě děti v mladším školním věku s těžkými zraněními, ale při vědomí, a muže okolo 30 let s velmi vážnými zraněními v bezvědomí na umělé plicní ventilaci do Fakultní nemocnice Lochotín (FNL),“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Sanitkou záchranáři převezli do nemocnice ženu ve věku kolem 30 let s mnohočetnými zraněními a muže okolo 30 let s velmi těžkými zraněními. „Dále ženu okolo 40 let s traumatickým zraněním horní končetiny, také do Fakultní nemocnice Lochotín. Poslední transportovaní byli muž ve věku okolo 30 let a žena okolo 60 let se středně těžkým zraněními,“ dodala Svobodová.