Policisté po čtyřech dnech objevili pohřešovanou dívku z Českolipska, je v pořádku

Policie po čtyřech dnech vypátrala čtrnáctiletou K. V. ze Zákup na Českolipsku. Dívka v pondělí odešla z domova a od té doby o sobě nedala vědět. Existovaly obavy, že by mohla spáchat sebevraždu. Muži zákona ji našli ve čtvrtek odpoledne v Ústí nad Labem. Je v pořádku, řekla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Policii během pátrání kontaktovalo několik svědků, kteří dívku zřejmě viděli cestovat stopem mezi Libereckým, Středočeským a Pardubickým krajem.

„Kolem 18:00 dne 20. června údajně stopovala na Borské ulici v České Lípě, odkud nejprve odjela pravděpodobně na Mladoboleslavsko a pak cestovala dál. Všechny získané poznatky nyní prověřujeme,“ informovala po vyhlášení pátrání regionální mluvčí policie Ivana Baláková. 

Dívka utekla z domova v pondělí kolem poledne. Doma zanechala vzkaz, z něhož vyplývalo, že by si mohla sáhnout na život. V den útěku byla u psychologa, který u ní doporučil psychiatrickou léčbu. Z domova utekla také v neděli. Ještě týž den večer byla vypátrána v České Lípě u svého přítele.