Policie obvinila jednu osobu za pád dítěte z lanovky. Za ublížení z nedbalosti jí hrozí až rok vězení

Policie obvinila v souvislosti s lednovým pádem dítěte z lanovky v Harrachově jednu osobu z ublížení z nedbalosti. Hrozí jí za to až jeden rok vězení. Šestiletá dívka při pádu z osmi metrů utrpěla těžká zranění, se kterými ji záchranáři transportovali do nemocnice. Policie kvůli případu požádala i o pomoc v zahraničí.

„Ve věci bylo zahájeno trestní stíhání jedné osoby. Vyšetřování bude pokračovat do poloviny května a poté bude rozhodnuto, zda bude podána obžaloba či jinak rozhodnuto v rámci přípravného řízení. Více informací nebudeme v tuto chvíli sdělovat kvůli nízkému věku poškozené a citlivým okolnostem případu,“ sdělila ČT Silvie Sochorová z Okresního státního zastupitelství v Semilech.

Osmiletá dívka utrpěla těžké zranění po pádu z osmimetrové výšky v sobotu 5. ledna dopoledne. Na čtyřsedačce vedoucí na Čertovu horu s ní jela nahoru babička a k nim si přisedl cizinec, který se jako svědek policii sám přihlásil.

Loni v únoru se obdobný případ stal v sousední Rokytnici nad Jizerou. Čtyřleté dítě spadlo z 11 metrů na umrzlý sníh, vyvázlo bez zranění. Dívka v době rozjezdu na sedačku pořádně nedosedla a nebyla v ní nijak zajištěná. Její matka ji proto přidržovala oběma rukama, dítě ale neudržela. „Zadokumentovali jsme to jako přestupek a řešila to drážní inspekce,“ řekla již dříve mluvčí policie Ivana Baláková.