Nehoda kamionů zpomalila na tři hodinu dopravu na východě Prahy, auta stála v kolonách

Tři kamiony zdržely na tři hodiny dopravu na Pražském okruhu na východě Prahy. Nákladní vozy havarovaly u křižovatky s dálnicí D11, okruh byl zprvu neprůjezdný, později bylo možné objet trosky kamionů jedním pruhem. Tvořily se proto kolony, které dosahovaly až na Vysočanskou radiálu.

Nehoda, která se stala před jedenáctou dopoledne, si vyžádala jedno středně těžké zranění. „Ošetřili jsme jednoho muže, utrpěl poranění hlavy,“ upřesnila mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová. Zprvu byl okruh ve směru k dálnici D1 zcela uzavřen, později průjezdný jedním pruhem. Okruh se podařilo plně zprůjezdnit až po půl druhé, tedy téměř po třech hodinách.

Úklid trval několik hodin i proto, že nebylo nutné pouze odtáhnout kamiony. „V místě je vysypán náklad, což jsou basy s pivem,“ upozornil policejní mluvčí Jan Rybanský.

Kolona, která se kvůli uzavírce vytvořila, zprvu dosahovala až na Vysočanskou radiálu, komplikovala tedy cestu i těm, kdo chtěli pokračovat směrem na Mladou Boleslav a místem nehody vůbec neprojížděli. Po poledni se zkrátila ke sjezdu z okruhu na Chlumeckou.

Nehoda se stala za sjezdem z Pražského okruhu na dálnici D11, ale ještě před nájezdem z ní. Řidiči, kteří projeli rozkopaným úsekem před koncem této dálnice, se tedy nemuseli obávat dalšího zdržení.