Funkcionář sportovního klubu měl znásilňovat chlapce

Praha - Pražská policie stíhá pětatřicetiletého generálního manažera florbalového klubu z Prahy 5. Kriminalisté ho viní z trestného činu znásilnění a ohrožování výchovy dítěte. Muž je v současnosti ve vazbě, ke znásilnění se nepřiznal a odmítá vypovídat. Vyšetřovatel mu klade za vinu, že sexuálně obtěžoval několik svěřených chlapců. Nejmladšímu bylo jen 14 let.

Obviněný muž se podle detektivů dopouštěl trestné činnosti od července loňského roku, podle informací České televize měl oběti trestné činnosti opíjet a potom znásilňovat. „Vzhledem k nízkému věku poškozených a ochraně obětí trestné činnosti však policie nebude poskytovat podrobnější informace,“ řekla pro ČT policejní mluvčí Andrea Zoulová. Věkové rozmezí obětí se podle ní pohybuje mezi 14 a 17 lety a prozatím jejich počet nepřekročil desítku.

Podle Zoulové v tuto chvíli není možné zveřejnit ani věk či přesný počet obětí, protože vyšetřování není stále u konce. Z jejích slov plyne, že není ještě ani zadokumentováno, kolik obětí přesně bylo.

Reportáž Barbory Straňákové a Kamily Štichové (zdroj: ČT24)

Sexuální násilí děti tají

Podle ředitelky Dětského krizového centra Zory Duškové je běžné, že děti sexuální obtěžování dlouho tají a neumějí o něm rodičům říct. Každý pátý případ, který centrum řeší, se týká homosexuálního útoku. „Je tedy nezbytné informovat a od útlého věku vlastně i chlapce vést k povědomí, že i oni se mohou stát obětí nějakých sexuálních útoků,“ říká ředitelka centra.