Peter Gabriel vystoupí v Ostravě, vrátí se do osmdesátých let

Ostrava - Známý britský hudební průkopník Peter Gabriel se rozhodl prodloužit své evropské turné a 13. května 2014 dorazí také do ostravské ČEZ arény. Podobně jako v Praze, kde vystoupil letos v říjnu, připomene úspěšné studiové album So, které nahrál před téměř dvaceti pěti lety.

Petr Novák ze společnosti Live Nation uvedl, že Gabriel představí Ostravě desku, za kterou získal řadu ocenění včetně Brit Awards a Grammy, v plném rozsahu. Do pražské O2 arény s sebou přivezl i své tehdejší spolupracovníky, kteří s ním So vytvořili. V podobném složení by měl dorazit i do ostravské haly.

Peter Gabriel
Zdroj: ČT24/ČTK

Peter Gabriel se proslavil jako zpěvák a flétnista skupiny Genesis, kterou založil se svými přáteli v roce 1967. V roce 1975 ji překvapivě opustil a zahájil úspěšnou a pestrou sólovou dráhu, na které se nebál experimentovat. Komerčně úspěšným albem So dokázal spojit posluchače alternativy a hlavního proudu. Stále aktivní třiašedesátiletý tvůrce také skládá filmovou hudbu, například k Poslednímu pokušení Ježíše Krista Martina Scroceseho. V současné době se hodně věnuje world music a je známý také svými humanitárními aktivitami. Angažuje se například v asociaci Amnesty International.

Gabriel v kostýmu "The Moonlit Knight" 1974
Zdroj: ČT24/Wikipedia

Předprodej vstupenek na ostravský koncert začíná tento týden. Nejlevnější vstupenky stojí 890 korun.