TÉMA

Zdeňka Blišťanová

Vláda jednala v Jeseníku, výjezdní zasedání chce opakovat několikrát ročně

Aktuální vládní návštěva Olomouckého kraje a schůze v Jeseníku by neměly být posledními podobnými akcemi. Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu řekl, že výjezd, při němž ministři celý den poznávají problémy regionu, chce opakovat třikrát až čtyřikrát do roka. Loni k tomu neměl podle jeho slov kabinet prostor, po prvním půlroce mandátu se druhý věnoval předsednictví EU. Ambicí vlády je podle premiéry postupně navštěvovat i další regiony Česka.
29. 3. 2023Aktualizováno29. 3. 2023, 21:18|

Jeseník, Chrudim nebo Cheb. Další města už znají své nové vedení

V dalších městech v Česku už je jasno o nových koalicích po komunálních volbách. Například v jedenáctitisícovém Jeseníku se na spolupráci domluvilo vítězné hnutí Jeseník srdcem s uskupením PRO JESENÍK. Chrudim by měla vést koalice ANO, Chrudimáků a Pirátů. Jejich zástupci v pátek podepsali memorandum o spolupráci. V Chebu s největší pravděpodobností vznikne koalice složená z vítězného hnutí ANO, Volby pro kraj (VOK) a ODS. I tam se už strany a hnutí domluvily na společném postupu. Opavu povede koalice ANO a uskupení Občané městských částí Opavy a Zelená pro Opavu. V Teplicích končí dlouhá éra primátorů z ODS, nově připadne post ANO, občanští demokraté ale budou v radě též.
30. 9. 2022Aktualizováno30. 9. 2022, 19:20|

Mladí praktičtí lékaři do Jeseníku nechtějí. Město by mohlo mít problém i s pediatry a zubaři

Městu Jeseník hrozí nedostatek praktických lékařů. Řada z nich je v důchodovém věku, mladší lékaři ale do regionu nepřicházejí. Naposledy se bez praktika ocitly téměř dva tisíce lidí na začátku srpna, kdy ve městě skončila další obvodní lékařka. Starostka Jeseníku kvůli tomu už dokonce jednala s ministrem zdravotnictví.
15. 8. 2022|