TÉMA

Umělci

Na Pražský hrad se vrátila standarta, kterou umělci v roce 2015 vyměnili za trenýrky

Na Pražský hrad se ve čtvrtek vrátila prezidentská standarta, kterou v roce 2015 skupina Ztohoven vyměnila za rudé trenýrky na protest proti politice tehdejšího prezidenta Miloše Zemana. Standarta prošla restaurováním a vrátily se na ni symboly, které umělci odstranili a rozstříhali. Prezident Petr Pavel ji ve čtvrtek rozvinul z balkonu při své promluvě k lidem na třetím hradním nádvoří a uvedl, že bude součástí prohlídkového okruhu na Pražském hradě.
9. 3. 2023Aktualizováno9. 3. 2023, 19:18|

Nad Pákistán vzlétla ručně malovaná letadla, chtějí lákat turisty

Výrazné zdobení silničních dopravních prostředků má v Pákistánu dlouhou tradici, nyní se ale folklorní výjevy přesouvají i do oblak. Na mezinárodním letišti v Karáčí jimi zruční malíři zdobí malá dopravní letadla Cessna. Provozní ředitel společnosti pro letový výcvik Imran Aslam Khan uvedl, že důvodem je propagace cestovního ruchu v Pákistánu. Samotní malíři si práci pochvalují a tvrdí, že jsou v blízké budoucnosti připraveni pomalovat i velké stroje typu Airbus nebo Boeing.
4. 1. 2021|

Podle Babiše byla chyba, že se v létě nesešla epidemiologická komise. Uvedl to při sněmovních interpelacích

Premiér Andrej Babiš (ANO) při čtvrtečních interpelacích označil za chybu, že se Ústřední epidemiologická komise přes léto nesešla tak, jak požadovala sněmovna. Při svém vystoupení také obvinil opozici z toho, že zneužívá koronavirus v kampani před krajskými volbami. Uvedl, že dolní komoru parlamentu o chystaných opatřeních proti další vlně epidemie koronaviru do začátku září neinformoval, protože údajně o tomto úkolu nevěděl. Poslanci na schůzi také debatovali o státní pomoci kultuře kvůli koronavirové epidemii.
17. 9. 2020Aktualizováno17. 9. 2020, 18:48|