TÉMA

Tucker Carlson

Putinův výklad pro Carlsona u moskevských diváků propadl, píší The Moscow Times

Televizní diváci v Moskvě neměli zájem sledovat povídání prezidenta Vladimira Putina s americkým bývalým moderátorem stanice Fox Tuckerem Carlsonem. Nedostalo se ani mezi deset nejpopulárnějších televizních pořadů v uplynulém týdnu.
14. 2. 2024|

Carlson je proruský příznivec Trumpa. Ideální typ Kremlu pro odeslání vzkazu, řekl Dvořák o rozhovoru s Putinem

Čtvrteční rozhovor bývalého moderátora americké stanice Fox News Tuckera Carlsona s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, který během úvodních dvou hodin od zveřejnění zhlédlo více než 20 milionů diváků, je zcela pochopitelně předmětem mnoha diskusí. Proč si šéf Kremlu z nespočtu žádostí zahraničních novinářů vybral právě Carlsona? A co je hlavním sdělením jejich více než dvouhodinového dialogu? V Interview ČT24 o tom hovořil komentátor Českého rozhlasu Libor Dvořák.
9. 2. 2024|

Bývalý moderátor Fox News Carlson hovořil s Putinem. Hlavním tématem byla ruská válka proti Ukrajině

Bývalý moderátor americké stanice Fox News Tucker Carlson hovořil v Moskvě s ruským vládcem Vladimirem Putinem a záznam nyní uveřejnil na svém webu. Hlavním tématem je válka na Ukrajině, kterou Rusko vojensky napadlo v plném rozsahu před dvěma lety. Putin moderátorovi kromě jiného řekl, že Moskva nemá zájem na invazi do „Polska, Lotyšska nebo kamkoli jinam“. Rusko podle něj nemůže být na Ukrajině poraženo. Carlson má blízko k americkému exprezidentovi Donaldu Trumpovi a zpochybňuje západní pomoc Ruskem napadené Ukrajině. Za to, že dal moderátor slovo ruskému vládci, sklidil kritiku od řady amerických, ale i ruských novinářů.
9. 2. 2024Aktualizováno9. 2. 2024, 08:06|

Většina republikánských kandidátů v debatě uvedla, že by podpořila Trumpa. Nevadilo by jim ani jeho odsouzení

V první republikánské předvolební debatě převážná většina možných kandidátů na příštího amerického prezidenta uvedla, že v případě, že strana do klání nominuje někdejší hlavu státu Donalda Trumpa, by ho podpořila. Učinili by tak i v případě, že bude odsouzen v jedné z řady soudních kauz. Trump, republikánský favorit do voleb v roce 2024, se k osmi kolegům v debatě na stanici Fox News nepřipojil, přednost dal rozhovoru s moderátorem Tuckerem Carlsonem.
24. 8. 2023|

Ukrajina je až na druhé koleji. DeSantis vidí jako hlavní problém rivalitu s Čínou, říká Anýž

Muž s pověstí buldozeru, guvernér Floridy Ron DeSantis, se hodlá postavit v republikánských primárkách svému někdejšímu mentorovi Donaldu Trumpovi. Podle redaktora Aktuálně.cz Daniela Anýže považuje DeSantis v zahraniční politice za největší problém soutěžení USA s Čínou, válka na Ukrajině i Evropa jsou v jeho očích až na druhé koleji.
26. 5. 2023|

Tucker Carlson nečekaně skončil na Fox News

Americká televizní stanice Fox News ukončila spolupráci s moderátorem Tuckerem Carlsonem, napsala společnost v pondělním prohlášení. Důvod neposkytla. Tento krok přijala krátce poté, co mimosoudně urovnala spor s Dominion Voting Systems, již ve svém vysílání nepravdivě obvinila z manipulace prezidentských voleb v roce 2020. Televize musela zaplatit 787,5 milionů dolarů (asi 16,8 miliard korun).
24. 4. 2023Aktualizováno24. 4. 2023, 19:18|

Fox News za lži o volebních podvodech zaplatila 787 milionů dolarů

Soudní spor výrobce volebních přístrojů Dominion Voting Systems (DVS) s televizní stanicí Fox News skončil urovnáním. Oznámil to soudce krátce po začátku soudního procesu. DVS stanici žalovala za pomluvu v souvislosti s jejím zpravodajstvím, po prezidentských volbách v roce 2020, které dávalo prostor nepodloženým obviněním, že DVS manipulovala hlasy proti Donaldu Trumpovi. Firma jako odškodnění požadovala 1,6 miliardy dolarů (34 miliard korun). Obě strany se shodly, že Fox vyplatí urovnání ve výši 787,5 milionu dolarů (16,8 miliardy korun), řekl právní zástupce DVS.
19. 4. 2023|

Ochrana Ukrajiny není klíčovým národním zájmem USA, míní potenciální kandidát na prezidenta DeSantis

Ochrana Ukrajiny není životně důležitým národním zájmem Spojených států, prohlásil Ron DeSantis, floridský guvernér a potenciální republikánský kandidát v příštích prezidentských volbách. Válku přitom označil za „územní spor mezi Ukrajinou a Ruskem“. Podobně na stejné otázky reagoval také republikánský exprezident Donald Trump, který chce v roce 2024 opět usilovat o Bílý dům.
14. 3. 2023|

Lži v éteru, výsměch v soukromí. Moderátoři Fox News propagovali Trumpovy hoaxy, přiznal Murdoch

Mediální magnát Rupert Murdoch přiznal, že někteří moderátoři jeho televizního kanálu Fox News propagovali falešnou zprávu o „ukradených prezidentských volbách“ v roce 2020. Murdochova výpověď je součástí procesu, v němž se společnost Dominion Voting Systems soudí s Fox News. Vedení televize se hájí tím, že komentáře jsou chráněny ústavním právem na svobodu projevu. Murdoch popírá, že by stanice jako celek podporovala hoaxy prezidenta Donalda Trumpa týkající se voleb. Informovala o tom americká stanice CNN.
28. 2. 2023Aktualizováno28. 2. 2023, 14:11|