TÉMA

Plameny

V Alžírsku se podařilo dostat pod kontrolu požáry, které si vyžádaly přes třicet obětí

S ničivými požáry nebojuje ve Středomoří jen Řecko. Tragičtější následky hlásí chudší Alžírsko, kde zemřelo nejméně 34 lidí včetně desítky vojáků. Hořet tam začalo v několika regionech naráz, a to v pondělí. V noci na středu pak agentura Reuters informovala, že lesní požáry jsou pod kontrolou. Na Sicílii pak kvůli šířícímu se ohni uzavřely úřady na několik hodin letiště v Palermu. Na východě ostrova dosahují teploty přes 47 stupňů Celsia.
25. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 05:22|

Na Karlovarsku vzplálo několik hektarů smíšeného lesa. Hasiči už požár lokalizovali

Hasiči na Karlovarsku zasahují v sobotu odpoledne u požáru lesa nedaleko obce Útvina. Do hašení nasadili i vrtulník. Hasiči večer požár lokalizovali, neměl by se tedy už dál šířit. Z původně zasažené plochy zhruba 2,5 hektaru se oheň rozšířil na 3,75 hektaru a dostal se až na hranici vzrostlého lesa, řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Černý. Na místě budou ještě podle mluvčího zůstávat čtyři jednotky hasičů.
22. 7. 2023Aktualizováno22. 7. 2023, 21:32|

S požárem v Českém Švýcarsku pomáhají i výkonná čerpadla. Hasiči tahají vodu šest kilometrů

Hasičům během požáru v národním parku České Švýcarsko zásadně pomáhá jejich vlastní moderní technika. Nově využívají například výkonná čerpadla určená pro dálkovou přepravu vody. Díky nim poprvé v historii tahají vodu z Labe na vzdálenost téměř šest kilometrů.
28. 7. 2022|

S požárem u Hřenska pomáhají i dobrovolní hasiči. Stěna ohně byla jako vstup do pekla, říká jeden z nich

V Českém Švýcarsku ve středu zasahovalo na pět stovek hasičů. Zhruba polovina z nich jsou dobrovolníci. Od samého počátku požáru do boje s ohněm zasahuje i jednotka přímo z Hřenska. Na místě s jejími členy natáčel štáb České televize.
28. 7. 2022|