TÉMA

Dodávky elektřiny

Většina zaměstnanců Liberty stále zůstává doma. Restrukturalizační plán údajně počítá s poklesem výroby o šedesát procent

Hutní společnost Liberty Ostrava opět odložila nástup většiny zaměstnanců do práce. Zaměstnanci jsou doma od 22. prosince 2023, společnost v pondělí návrat pracovníků odložila už pojedenácté. V podniku se podle jeho mluvčí znovu rozjíždějí válcovací tratě, většina provozů ale nadále stojí, protože se Liberty ještě nedohodla s dodavatelem Tameh Czech na dodávkách energií. Hospodářské noviny uvedly, že restrukturalizační plán, který věřitelům Liberty předložila, počítá s poklesem výroby o šedesát procent. Věřitelů, kteří budou mít právo o plánu hlasovat, je podle soudu více než třináct set.
11. 3. 2024Aktualizováno11. 3. 2024, 12:57|

Skoro celý Karlovarský kraj se ocitl bez elektřiny. Příčinou byla porucha na rozvodně Vítkov

Rozsáhlý výpadek dodávky elektřiny zasáhl v úterý ráno Karlovarský kraj. Nastal okolo 8:30 a týkal se prakticky celého regionu. Podle mluvčí ČEZ pro západní Čechy Soni Holingerové byla příčinou porucha vysokonapěťového rozvodu na rozvodně Vítkov u Sokolova. Výpadek trval asi půl hodiny a odběratelé by měli být postupně znovu připojeni.
6. 6. 2023Aktualizováno6. 6. 2023, 10:19|

Dodávky elektřiny ukončila další firma. Energo LaR měla 549 odběrných míst

Společnost Energo LaR skončila s dodávkami elektřiny. Vyplývá to z webu operátora trhu s elektřinou (OTE). Firma dodávala podle jeho dat elektřinu na 549 odběrných míst. Její klienti nyní skončí v takzvaném režimu dodavatele poslední instance (DPI) a mají šest měsíců na to, aby uzavřeli novou smlouvu u jiných dodavatelů.
10. 3. 2022|

Silný vítr se prohnal Českem. Zemřel jeden člověk, popadané stromy zastavily vlaky

V podstatě celou republiku zasáhl v neděli silný vítr. Už v noci meteorologové naměřili na několika místech nárazy větru o rychlosti odpovídající orkánu, později se zmírnil na vichřici. Na Kladensku zemřel muž poté, co vítr shodil zeď průmyslové haly, další člověk je zraněný. Hasiči v souvislosti s počasím vyjížděli od půlnoci do odpoledne k více než 2300 zásahům, především k polámaným a spadlým stromům, desetitisíce domácností zůstaly bez elektřiny. Trolej spadlá ve větru zastavila provoz na hlavní železniční trati mezi Slovenskem a Českem. Kvůli komplikacím na Žďársku rovněž neprojela po hlavní trati z Prahy do Brna část vlaků. Provoz byl obnoven po jedné koleji v 21:30. Během noci by se měl vítr podle předpovědi meteorologů utišit.
30. 1. 2022Aktualizováno30. 1. 2022, 22:43|

Část Moravy je kvůli těžkému sněhu bez proudu. Poškozena je i střecha brněnského muzea

Těžký sníh, který ve čtvrtek napadl na jihovýchodě Moravy, způsobil poruchu na osmnácti místech v Jihomoravském a Zlínském kraji. Bez proudu bylo v pátek ráno 8800 odběrných míst na Břeclavsku, Hodonínsku a Zlínsku. Informoval o tom mluvčí energetické společnosti eg.d Roman Šperňák s tím, že velkou většinu poruch vyřeší energetici během pátku. V Brně těžký sníh poškodil střechu Technického muzea, hasiči ji budou muset zajistit.
10. 12. 2021Aktualizováno10. 12. 2021, 15:05|