V Kanadě našli mrtvého jednoho z podezřelých z nedělních útoků

Kanadská policie našla tělo jednoho ze dvou podezřelých z ubodání deseti lidí při nedělních útocích v provincii Saskatchewan. Podlehl zraněním, která si nezpůsobil sám, napsala agentura AP s odvoláním na vyjádření policie. Tělo Damiena Sandersona se našlo poblíž jednoho z míst, kde se nedělní vraždy odehrály, dodala agentura AFP. Druhý hledaný, jeho bratr Myles Sanderson, je stále na útěku.

Podezřelí z nedělních útoků byli v pondělí obviněni z vraždy. Muži podle obvinění zaútočili bodnou zbraní na třinácti různých místech ve venkovské oblasti severovýchodně od města Saskatoon v kanadské provincii Saskatchewan. Zabili deset lidí 

Útoky patří v novodobé kanadské historii k neobvyklým. Jejich motiv není znám. Představitelé domorodých komunit ale hovoří o „souvislosti s drogami“. Podle policie si pachatelé některé z obětí vybrali cíleně, jiné zřejmě náhodou.

Využíváme všechny zdroje, ubezpečuje policie

„Chtěla bych vzkázat obyvatelům Saskatchewanu i dalších oblastí, aby si byli jistí, že využíváme všechny lidské, vyšetřovací i technologické zdroje, které máme k dispozici, abychom vypátrali a zadrželi osoby zodpovědné za tuto tragédii a zajistili vaši bezpečnost,“ uvedla Rhonda Blackmoreová, velitelka Královské kanadské jízdní policie (RCMP) v provincii Saskatchewan.

Obvinění byli naposledy spatřeni v neděli, jak jedou v černém Nissanu Rogue ve městě Regina, které se nachází asi 320 kilometrů jižně od místa útoků v James Smith Cree Nation a ve vesnici Weldon, doplnila policie.

„Jsme si jistí, že existuje někdo, kdo ví o tom, kde se tito dva muži nacházejí, a má k dispozici informace, které budou pro policii velmi cenné. Vyzýváme vás, abyste kontaktovali místní policii,“ naléhal dříve policejní velitel ve městě Regina Evan Bray.