Zásah šípy přímo do srdce. Tajemný případ, který šokoval Pasov, má už pět obětí

Zpravodaj ČT Jonáš: Oběti z Pasova a Wittingenu měly zjevně úzké vztahy (zdroj: ČT24)

Německou policii už od víkendu zaměstnává takřka mysteriózní případ. V jednom z penzionů v bavorském Pasově se našla těla tří lidí, kteří byli zastřeleni šípem. V pokoji se také našly tři kuše. Vyšetřovatelé navíc později objevili dvě další těla v Dolním Sasku, a to v bytě jedné z pasovských obětí. Podle posledních zjištění mohlo jít o případ rozšířené sebevraždy. První tři oběti byly zřejmě členy rytířského spolku a věnovaly se historickému šermu.

Policie zatím netuší, jaké drama se v pokoji pasovského penzionu o víkendu odehrálo. V posteli ležel mrtvý muž se ženou, kteří se drželi za ruce. Zemřeli po zasažení šípem do srdce, ukázaly předběžné výsledky pitvy. Další šípy dvojici zasáhly po smrti. Nejmladší žena byla na zemi a měla prostřelené hrdlo šípem. V pokoji se také našly tři kuše.

Německá média o víkendu spekulovala, že se některé z pasovských obětí mohly střelit vzájemně. Policie se zatím nedomnívá, že byl na místě činu ještě někdo další. Kuše si lze v Německu volně opatřit od 18 let.

Úzké vazby mezi mrtvými

Už o víkendu policie informovala, že muž a starší žena z pasovského penzionu pocházejí z Porýní-Falce a třicetiletá žena z Dolního Saska. Právě v jejím bytě se našly další dvě mrtvé ženy. Jedna z nich měla být přítelkyní pasovské oběti, druhá sestrou. Příčinu úmrtí policie nezveřejnila, o kuši ale v tomto případě nešlo.

„Vše se zdá nasvědčovat tomu, že mezi třemi mrtvými z Pasova a dvěma mrtvými z Wittengenu panují velmi úzké vztahy a že se jedná o jeden případ. S velkou pravděpodobností se nejedná o vraždu, ale o rozšířenou sebevraždu,“ uvedl s odkazem na vyšetřování zpravodaj ČT Martin Jonáš.

Horizont ČT24: V Pasově nalezli tři lidi zastřelené kuší (zdroj: ČT24)

Jedna z obětí provozovala obchod se středověkými zbraněmi

Případ šokoval obyvatele Pasova. Všechny tři oběti se údajně na místo sjely z různých částí Německa, na recepci se ohlásily bez zavazadel a kuší. Pro ty si došli do auta až poté, co byla recepce na noc uzavřena. Jedna z žen si rezervovala třílůžkový pokoj na tři noci.

„Byla to zvláštní skupina,“ vzpomíná jeden z hostů pro bulvární list Bild. Muž s vousy měl podle svědka oblek, ženy byly oděny v černém. Všichni si prý popřáli dobrý večer a pak s nealkoholickými nápoji odešli do pokoje ve druhém patře penzionu.

Všechny tři oběti nalezené v Pasově byly podle Bildu členy rytířského spolku, což potvrdil i prokurátor. Třiapadesátiletý muž dokonce v místě svého bydliště provozoval obchod se středověkými zbraněmi.