TÉMA

Pasov

Hladiny řek v německých městech klesají pomalu. V Pasově dál platí nejvyšší povodňový stupeň

V Řeznu a Pasově dál panuje napjatá povodňová situace. Hladina Dunaje klesá jen pomalu. V Rakousku se situace stabilizovala a na slovenském úseku kulminaci čekají večer. Kde je to možné, se už uklízí. Ostatní musejí čekat, ale jak dlouho, zatím nikdo přesně neví. „Z předchozích povodní jsme se každopádně hodně poučili, protože v roce 2013 byly mnohem vyšší. Hodně se od té doby udělalo,“ říká obyvatel Pasova Ruthard Marsch. V Pasově nadále platí nejvyšší stupeň povodňové aktivity.
5. 6. 2024|

Povodňová situace v Pasově je dramatická. Hladiny Dunaje a Innu rychle stoupají

V bavorském Pasově výrazně stoupla hladina Dunaje, v poledne dosáhla takřka deseti metrů. Vodohospodáři přitom původně počítali s tím, že tam řeka dosáhne vrcholu odpoledne na úrovni 9,5 metru. Rychleji, než se čekalo, stoupá ve městě také hladina Innu. Ve Švábsku policisté našli pohřešovanou ženu, která přes dva dny strávila v koruně padlého stromu, aby se před povodněmi zachránila. V Offingenu nadále pátrají po hasiči. Záplavy si dosud vyžádaly pět mrtvých. Po deštích je pod vodou i část jižního Polska.
4. 6. 2024Aktualizováno4. 6. 2024, 20:07|

Koronavirus ohrožuje celé odvětví. Čeští vystavovatelé budou žádat vládu o pomoc

Čeští vystavovatelé přijdou kvůli rušení zahraničních veletrhů kvůli koronaviru o 450 milionů korun, krize tohoto průmyslu se dotkne desítek tisíc lidí. Uvedli to zástupci Asociace výstavářských firem ČR (AVF), která zastupuje stovku firem. Výstaváři budou žádat o pomoc vládu.
6. 3. 2020|

Českého řidiče kamionu, který v Bavorsku ohrozil autobus, poslal soud do vězení

Na dva roky a tři měsíce do vězení poslal soud v německém Pasově českého řidiče kamionu, který začátkem letošního roku v Bavorsku riskantně předjížděl a ohrozil protijedoucí autobus. Rozsudek není ještě pravomocný, obhájce pro třiapadesátiletého muže žádal podmíněný trest.
12. 12. 2019Aktualizováno12. 12. 2019, 20:04|

Dopravní manévr českého řidiče nebyl pokusem o vraždu, řekl soud v Pasově

Český řidič kamionu Jaroslav Novotný se během lednové jízdy Bavorskem nedopustil pokusu o vraždu. Rozhodl o tom soud v Pasově. Muž se podle něj má zpovídat z úmyslného ohrožení bezpečnosti silničního provozu.
10. 10. 2019|

Zabití kuší v Pasově patřili k sektě. Zemřeli dobrovolně, aby se narodili jinde a jindy

Tři lidé zabití kuší, jejichž těla se našla v květnu v jednom z penzionů v bavorském Pasově, zřejmě zemřeli o své vůli. Vyšetřovatelé vycházejí z toho, že dvě oběti s jejich zřejmým souhlasem po omámení zabila třicetiletá žena, která pak spáchala sebevraždu, napsala agentura DPA s odvoláním na sdělení mluvčího pasovské prokuratury.
12. 8. 2019|

Zásah šípy přímo do srdce. Tajemný případ, který šokoval Pasov, má už pět obětí

Německou policii už od víkendu zaměstnává takřka mysteriózní případ. V jednom z penzionů v bavorském Pasově se našla těla tří lidí, kteří byli zastřeleni šípem. V pokoji se také našly tři kuše. Vyšetřovatelé navíc později objevili dvě další těla v Dolním Sasku, a to v bytě jedné z pasovských obětí. Podle posledních zjištění mohlo jít o případ rozšířené sebevraždy. První tři oběti byly zřejmě členy rytířského spolku a věnovaly se historickému šermu.
14. 5. 2019|