Provoz letiště v Hannoveru zastavil na několik hodin incident. Řidič vjel pod vlivem drog na letištní plochu

Auto s polskou poznávací značkou odpoledne prorazilo zátaras na letišti v německém Hannoveru a vjelo na letištní plochu. Policie řidiče vzala do vazby a vyslýchá ho. Podle ní byl pod vlivem drog. Policisté se nedomnívají, že by měl čin teroristický motiv. Provoz na letišti byl zastaven zhruba do 20:00. Už od 19:00 letiště opět odbavovalo cestující.

Letadla na letišti severně od metropole spolkové země Dolní Sasko několik hodin nepřistávala, ani z něj nevzlétala. Provoz byl zastaven zhruba od 16:00. Na letištní plochu krátce před tím vjel automobil, který prorazil bránu. Řidič se snažil pronásledovat letadlo, které právě přiletělo z Atén.

Policistům se jej podařilo zadržet, byl pod vlivem omamných látek. Drogový test byl pozitivní na kokain a amfetaminy. Podle agentury DPA je řidiči mezi 20 a 30 lety. Vůz měl polskou státní poznávací značku, totožnost samotného řidiče ale policisté zatím zjišťují. V autě policisté nic nebezpečného nenašli.

Zhruba od 19:00 začalo letiště opět odbavovat cestující, provoz byl obnoven asi hodinu poté. Většina letištního terminálu zůstala po celou dobu otevřená, cestující policie neevakuovala. Přerušení provozu se dotklo 13 vzletů a 21 přistání. 

Hannoverské letiště leží asi jedenáct kilometrů od centra města. Odbavuje vnitroněmecké i mezinárodní lety. Nepatří k největším v Německu. Ročně jím projde kolem šesti milionů cestujících.

Jak připomněla britská zpravodajská stanice BBC, k incidentu došlo jen týden poté, co německá policie oznámila, že posiluje bezpečnostní opatření na letišti kvůli obavám z terorismu.