Tišnov opravil letní kino. Bude sloužit k promítání filmů i koncertům

V Tišnově na Brněnsku zkolaudovali opravené letní kino. Opravy trvaly skoro dva roky a stály okolo třiceti milionů korun. Návštěvníkům se kino otevře 14. srpna.

Při stavebních pracích museli řemeslníci odstranit staré hlediště a vybudovat nové. Pro něj stavbaři použili prefabrikované stupně, na které osadí nové lavice. Celou plochu jeviště před promítacím plátnem dělníci odstranili, aby mohli srovnat terén. Kromě nového hlediště nechalo město postavit i dvoupatrovou budovu, která spojuje novou promítací kabinu, venkovní zastřešený bar se skladem a technickou místnost.

Zkolaudovaný areál nebude sloužit pouze pro účely letního kina, ale i pro další kulturní akce. „Před promítacím plátnem bude možné postavit tři různé velikosti pódia, které bude možné rozdělit jak pro menší kapely, tak na velké koncerty,“ řekla mluvčí města Kristýna Pekařová.

Novinkou je i rovnoměrné rozložení zvuku kolem celého amfiteátru, takže akce nebudou rušit obyvatele, kteří v okolí bydlí.

Letní kino s kapacitou zhruba pět set míst k sezení bylo zavřené od konce roku 2020, opravy trvaly do července letošního roku. Zrekonstruovaný areál se návštěvníkům otevře 14. srpna trojicí koncertů. Děti si užijí odpoledne zdarma, v přední části areálu pro ně bude připravena kapela Bombarďák. Podvečerní program odstartuje slovenská šansonová hvězda Szidi Tobias a vrcholem večera bude koncert hudební legendy Richarda Müllera.

Poprvé se v letním kině promítal film před padesáti lety, byl to francouzsko-italský snímek Cvokové. Vstupné tehdy stálo osm korun.