Při likvidaci požáru domu na Zlínsku propadl hasič stropem, je v nemocnici

Při likvidaci požáru rodinného domu v Ludkovicích na Zlínsku se v pondělí večer zranil hasič. Propadl stropem a musel do zlínské nemocnice. Požár likvidovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Příčinu šetří hasiči i policie.

 K požáru vyjížděli hasiči s pěti cisternami a vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. „Průzkumem v dýchacích přístrojích bylo zjištěno, že hoří ve zděné přístavbě, kde byl kotel na tuhá paliva a sklad dřeva. Požár se rozšířil do zrekonstruovaného neobývaného podkroví,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

V části ulice, kde hořelo, nechali hasiči odpojit přívod elektrického proudu. K doplňování vody potřebné k hašení využívali místní vodovodní řad. Poté, co se jim podařilo oheň dostat pod kontrolu, rozebírali střešní konstrukci a termokamerou vyhledávali skrytá ohniska. „Objekt byl odvětráván přirozeně,“ uvedl Žemlička.

Při rozebírání konstrukcí se zranil jeden ze zasahujících profesionálních hasičů. „Velitel zásahu si vyžádal příjezd Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Zraněný byl ošetřen a převezen k dalšímu vyšetření do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně,“ doplnil Žemlička.

Na požářišti pracovali v pondělí večer policisté a vyšetřovatel hasičů, v jeho ohledávání budou pokračovat v úterý dopoledne. Příčina vzniku požáru ani výše způsobených škod zatím není známá.