Budějovické řidiče čeká deset dní dopravních komplikací. Kvůli přípravám jižní tangenty

Studio 6: Dopravní komplikace na jihu Čech (zdroj: ČT24)

Silničáři na Českobudějovicku začali s opravami silnic, které souvisejí s výstavbou jižní tangenty, nového tahu krajského města. Silnice mezi Včelnou a Českými Budějovicemi bude až do 7. října úplně uzavřená. Se zdržením musí počítat řidiči, kteří jedou v obou směrech na trase mezi Českými Budějovicemi a Českým Krumlovem.

Řidiči na vjezdu i na výjezdu z Českých Budějovic musejí počítat s půlhodinovým zpožděním. „Vím, že je to nepříjemné, navíc v Budějovicích, kde je doprava už tak katastrofální, protože obchvaty tady chybí už dlouho. Tohle je asi jediné řešení, které to teď má,“ uvedl na sociálních sítích hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba (ODS).

Kvůli uzavírce z obce Včelná bude uzavřen výjezd z kruhového objezdu z obce Litvínovice na komunikaci I/3. Objízdná trasa vede ulicí Pod stromovkou a dále po Litvínovické ulici směrem k obci Planá.

Řešení kruhového objezdu v Litvínovicích
Zdroj: www.litvinovice.cz

Po dokončení má jižní tangenta spojit dálniční obchvat a silnici I/3 na Kaplici a Český Krumlov. Na konci oprav budou železniční koleje vést nad silnicí po mostech. „Je teď nutné přeložit koleje, aby vlaky mohly jezdit prozatím v jiném směru. A nejde to udělat za den,“ vysvětlil hejtman.

Ve Včelné využijí uzavírky silnice k dobudování cyklostezky, po které místní už dlouho volají, měla by být hotová do 22. října.