U pražské Vojenské nemocnice srazila dodávka několik lidí. Dva jsou zraněni těžce

U tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze srazila dodávka několik lidí. Dva z nich jsou zraněni těžce, další tři utrpěli středně závažná poranění, uvedli pražští záchranáři. Na místo dorazilo několik sanitních vozů, přiletěl i vrtulník. Příčinou nehody byly pravděpodobně zdravotní problémy řidiče dodávky, uvedla policie.

 „Osoby v péči záchranářů mají poranění dolních končetin a hlavy. Dva zraněné převezli do Vojenské nemocnice,“ uvedla redaktorka ČT Monika Nováková. Další tři lidi, kteří byli zraněni středně vážně, převezli záchranáři do nemocnice v Motole.

„Na místo jsme vyslali tři posádky rychlé zdravotnické pomoci, lékařskou posádku, letecké záchranáře a inspektora,“ informovala pražská záchranná služba na Twitteru. Záchranáři odvezli do nemocnic pět lidí, z toho jeden vážně zraněný byl ve vojenské nemocnici připojen na umělou plicní ventilaci, další utrpěl zranění hlavy a nohy. 

„Příčinou dopravní nehody, alespoň podle prvotního zjištění policie, byla zřejmě zdravotní indispozice řidiče. Policisté provedli také dechovou zkoušku, ta ale přítomnost alkoholu v krvi neprokázala. Vyšetřování stále pokračuje,“ uvedla redaktorka.

„S největší pravděpodobností měl řidič dodávky během jízdy zdravotní komplikace, kdy najel do protisměru na tramvajový pás, kde došlo ke střetu s pěti osobami a s třemi osobními vozidly,“ uvedla mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová. Vůz skončil po srážce s dalšími auty na tramvajovém ostrůvku, kde zdemoloval zábradlí, zastávkový sloupek i další vybavení zastávky.

Provoz tramvají v úseku Petřiny – Vozovna Střešovice byl v obou směrech po nehodě víc než hodinu přerušen. Poté tramvaje úsekem mohly projíždět, ale v zastávce Vojenská nemocnice nezastavovaly. Během dopoledne dopravní podnik zastávku částečně opravil a provoz obnovil.