Oblastní ředitel nemocnic v Pardubicích a Chrudimi nečekaně rezignoval

Události v regionech: Rezignoval ředitel nemocnic v Pardubicích a Chrudimi Sirový (zdroj: ČT24)

K poslednímu dni loňského roku na svou funkci nečekaně rezignoval ředitel nemocnic v Pardubicích a v Chrudimi Miroslav Sirový. Odešel na vlastní žádost. Jeho kompetence si rozdělil stávající management nemocnice.

„Pan doktor Miroslav Sirový nastoupil jako oblastní ředitel pro zdravotní služby pardubické a chrudimské nemocnice v únoru roku 2020. Vyšel vítězně z výběrového řízení, které Nemocnice Pardubického kraje pořádala. Na vlastní žádost potom rezignoval 31. prosince 2020,“ řekla mluvčí Kateřina Semrádová.

Na dotaz ČT Sirový vzkázal, že se ke svému odchodu už nechce blíže vyjadřovat. Vedení Nemocnic Pardubického kraje rezignace podle generálního ředitele Tomáše Gottvalda překvapila. Zejména proto, že přišla nyní, v době pandemie. Odstupující ředitel svým nadřízeným řekl, že se cítí přetížený. Odstoupil prý také v důsledku stresu a velké zátěže v souvislosti s pandemií koronaviru.

Kompetence ředitele nemocnice v Pardubicích a v Chrudimi převzali náměstkové ve spolupráci s členy představenstva. Nemocnice proto aktuálně nového ředitele hledat nebude. Chirurg Miroslav Sirový dostal nabídku, aby zůstal v pardubické nemocnici jako lékař, tu ale odmítl.

Podobně opustil před třemi lety pozici primáře chirurgie nemocnice v Jičíně. Tam jmenovali do pozice náměstka ředitele jeho bývalého podřízeného, se kterým si primář Sirový nerozuměl, a proto rezignoval. Podle zjištění ČT také v Pardubicích neměl dobré vztahy s jedním členem vedení Nemocnic Pardubického kraje.

Miroslav Sirový v minulosti přednášel na lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Aktuálně má částečný úvazek ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.