Na Jesenicku pátrali záchranáři po šestileté dívce, našli ji mrtvou

Tragický konec má rozsáhlé pátrání po šestileté dívce v regionu Zlatých Hor na Jesenicku, do kterého se zapojilo v noci na středu několik desítek profesionálních a dobrovolných hasičů, policisté a kynologové ze sousedních krajů. Dívka byla nalezena ráno mrtvá, řekla mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová. Okolnosti její smrti se vyšetřují. Policie zatím neuvedla, zda šlo o násilný trestný čin, nebo nešťastnou náhodu.

„Policistům a hasičům pomáhalo veliké množství dobrovolníků z řad místních obyvatel. V ranních hodinách byla pátrací akce ukončena nálezem hledané dívky bez známek života. Zatím nemohu potvrdit ani vyvrátit žádnou z vyšetřovacích verzí, okolnosti smrti se vyšetřují,“ uvedla mluvčí policie.

Dodala, že s ohledem na rodinu nebude policie poskytovat bližší informace.

Dívku podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka hledali také specialisté lezeckých skupin, komunikačních technologií i kynologové ze Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. V pátracích skupinách několik hodin prohledávali terén.

„Do záchranné pátrací akce se zapojila i velká skupina místních dobrovolníků, svou roli zde sehrála i výměna informací díky sociální síti,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. V pohotovosti byla kvůli pátrání po dívce také potápěčská skupina z Olomouce i záchranáři z nedalekého Polska.