V Brně se srazily tramvaje. Přes deset lidí se zranilo

V Brně se v Křížové ulici srazily dvě tramvaje. Dva lidi ošetřili záchranáři na místě, tři převezli do nemocnice a další dva se nechali ošetřit v nemocnici sami. Nehoda se stala mezi křižovatkami s Poříčím a Václavskou ulicí ve směru do centra. Městská hromadná doprava byla  v místě přerušená, omezení se dotklo tří tramvajových a tří autobusových linek. Dopravní podnik obnovil provoz linek krátce před desátou hodinou.

Nehoda se stala před půl devátou ráno. Jedna z tramvají zezadu narazila do druhé. „Zranilo se celkem pět lidí, dva z nich jsme ošetřili na místě, další tři vezeme do nemocnic,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Hedvika Kropáčková. Mladá žena a muž středního věku utrpěli podle mluvčí lehká poranění, jeden z řidičů tramvaje středně těžké. To ale podle mluvčí nebyli jediní zranění. Poblíž místa nehody je nemocnice u sv. Anny, někteří z nich tak sami došli do nemocnice na ošetření. „Do chirurgické ambulance naší nemocnice přišlo deset lidí, jednalo se o lehká poranění typu oděrky a pohmožděniny. Je možné, že číslo není konečné,“ doplnila mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny Dana Lipovská. V obou tramvajích cestovalo dohromady dvě stě lidí.

V místě byly dopravní komplikace, dopravu řídili policisté. Omezeny byly tramvajové linky 2 a 5 a 6 a autobusové 44, 82 a 84. Dopravní podnik obnovil provoz linek krátce před desátou hodinou. Dopravní podnik bude podle  jeho provozního ředitele Jana Seitla teprve zjišťovat, co přesně se stalo, vše bude předmětem vyšetřování. Uvedl, že z vozů vyjmuli záznamová média, karty i kamery, i to by mohlo pomoci zjistit příčiny nehody. Mluvčí policie David Chaloupka řekl, že klíčové budou i výpovědi obou řidičů.