Řidič, který v Brně srazil a usmrtil chodce, řídil opilý a měl u sebe zbraň. Auto našli policisté spálené

Řidič podezřelý z toho, že ve středu večer v Brně ve Fryčajově ulici srazil a usmrtil chodce, byl podle policejního šetření pod vlivem alkoholu. U sebe měl také neregistrovanou krátkou střelnou zbraň. Řidič od nehody ujel, policisté našli poblíž Útěchova spálené auto, které chodce patrně srazilo. Policie hledá svědky nehody.

Nehoda se stala ve středu po sedmnácté hodině poblíž obřanského mostu na křížení s tramvají. „Osobní automobil BMW stříbrné barvy tam srazil dvaapadesátiletého chodce, který mimo přechod přecházel frekventovanou komunikaci. Chodec i přes snahu záchranářů na místě způsobeným zraněním podlehl,“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Strážníci, kteří dorazili na místo jako první, okamžitě zahájili nepřímou srdeční masáž a k ošetření raněného muže použili několik obvazů, včetně tlakových. Prostřednictvím operačního střediska mezitím vyrozuměli policisty a záchranáře. Hlídky městské policie na místě přibližně hodinu usměrňovaly dopravu, zjišťovaly informace od svědků a poskytovaly další součinnost,“ popsal mluvčí městských strážníků Pavel Šoba.

Opilý řidič auto podpálil, naměřili mu dvě promile

Řidič z místa nehody ujel a asi o hodinu později dostali policisté informaci o požáru osobního vozu stejné značky. Poblíž Útěchova hořelo auto, které by podle počátečních znaků registrační značky mohlo podle policie hrát důležitou roli ve vyšetřované dopravní nehodě.

„Následně se v obci podařilo zadržet muže, který vozidlo používá. Třiačtyřicetiletý zadržený byl pod vlivem alkoholu. Přístroj ukázal hodnotu téměř dvě promile,“ řekl Bohumil Malášek.

Test na drogy muž odmítl. Při bezpečnostní prohlídce policisté zjistili, že je ozbrojený krátkou střelnou zbraní. Při vyšetřování kriminalisté také zjistili, že nemá zbrojní průkaz a že zbraň není registrovaná. Muž skončil v policejní cele.

Policisté hledají svědky nehody

„Pro vyšetření případu uvítají policisté informace svědků, případně kamerové záznamy z vozidel či bezpečnostních systémů o pohybu poškozeného stříbrného vozidla BMW 530. Zároveň také informaci o tom, zda ve vozidle byl řidič sám, či další osoby,“ vyzval policejní mluvčí.

Podle dosavadních informací automobil ujel z místa havárie v Brně do Adamova a následně směrem na Útěchov.