Most přes dálnici D46 na Prostějovsku je nebezpečný. Město ho nechá opravit

Prostějovská radnice nechá opravit most přes dálnici D46. Konstrukce stavby, která se nachází v místní části Žešov, je totiž ve špatném stavu. Může tak ohrozit bezpečnost provozu na dálnici.

Předpokládané náklady na celkovou rekonstrukci mostu vyčíslila prostějovská radnice na přibližně 11 milionů korun. 

„Nedávné uzavření mostu pro motorovou dopravu, z důvodu nerespektování dopravního značení s omezením hmotnosti projíždějících vozidel do 10 tun, se ukazuje jako naprosto správné,“ uvedl primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Podle Pospíšila nelze připustit na mostě jakékoliv závady, jako je například odpadávající betonová krycí vrstva výztuže. „Mohou mít vážné následky na bezpečnost dopravy,“ dodal. Ve špatném stavu je zejména spodní část mostu spolu s nosnou konstrukcí.

Zemědělcům brání ve vjezdu sloupky

Prostějovští už o plánované opravě informovali veřejnost. „Závažnost a rozsah závad a poruch nesnese velký odklad a ani částečné opravy. Zbytečný odklad by mohl způsobit násobné navýšení nákladů,“ dodal Pospíšil.

Ve vjezdu na most brání dopravní sloupky
Zdroj: MMPv

Průzkum mostu provedla brněnská společnost Mostní vývoj, s.r.o., Diagnostika, která jeho celkový stav vyhodnotila jako špatný a jeho použitelnost omezila. Na komunikaci již platí zákaz pro motorová vozidla. Vjezdu těžké zemědělské techniky pak brání dopravní sloupky.