Třinec nadále povedou Osobnosti pro Třinec a lidovci. Primátorkou zůstane Palkovská

Třinec i nadále povedou Osobnosti pro Třinec a lidovci. Koaliční dohodu podepíšou příští týden. Současná primátorka Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec), která bude ve funkci pokračovat, chce ve vedení města zachovat „kontinuitu“.

Osobnosti pro Třinec mají v třiatřicetičlenném zastupitelstvu pohodlnou většinu 21 křesel. S lidovci budou mít dohromady 25 míst. Náměstci budou dva, lidovci budou mít jedno místo v jedenáctičlenné radě.

„V našem městě budeme dál pokračovat stejně jako v posledních obdobích. Důležité je, že vše zůstane tak, jak je. To znamená kontinuitu, stabilitu,“ řekla Palkovská.

Lidovce do „vlády“ brát Palkovská nemusela

Přestože Osobnosti pro Třinec mají dostatek míst v zastupitelstvu, aby mohly vést město samy, lidovce přibraly, protože chtějí pracovat s dlouhodobým partnerem. „Není to o vládnutí jedné strany, ale společně se starat o město,“ řekla primátorka, podle které byla tato koalice jasná hned po volbách.

Možnost pracovat pro město budou mít podle Palkovské i členové ostatních stran, a to i těch, které se do zastupitelstva nedostaly. „Nabízíme spolupráci ve výborech a komisích všem, kteří jsou pracovití, schopní a charakterní. Takže kdo bude chtít pracovat pro město, bude mít prostor bez ohledu na to, v kterém uskupení je, a dokonce to nabízíme i těm, kteří zůstali, jak se říká, těsně u bran. Ti, kdo chtějí pracovat pro město, budou mít prostor,“ dodala.

Komunální volby v Třinci vyhrálo sdružení Osobnosti pro Třinec Věry Palkovské, získalo 21 mandátů. Druhé skončilo ANO s pěti mandáty, třetí KDU-ČSL bude mít čtyři zastupitele. Voleb se zúčastnilo 34,44 procenta voličů. Čtvrté sdružení Nezávislí má tři mandáty.