Na D1 u Brna se srazil autobus a dva kamiony. Pět lidí se zranilo, dálnice byla pět hodin neprůjezdná

Nehoda autobusu a kamionů na D1 (zdroj: ČT24)

Kvůli nehodě dvou kamionů a autobusu na 189. kilometru byla víc než pět hodin uzavřena ve směru na Brno dálnice D1. Na místě zasahovali záchranáři. Hasiči vyprostili řidiče autobusu. S tězkými zraněními byl převezen do nemocnice. Zraněných bylo celkem pět.

Hromadná nehoda dvou kamionů a autobusu zablokovala ve směru z Prahy na Ostravu dálnici D1 u Brna okolo poledne. „Dálnice bude uzavřená několik hodin,“ řekl mluvčí brněnské policie Pavel Šváb. „Jeden kamion vrazil do druhého a do něj pak narazil ještě autobus,“ uřesnil mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na místě zasahovalo pět posádek záchranářů včetně vrtulníku. „Podle předběžných informací je pět zraněných,“ řekla mluvčí záchranářů Michalea Bothová. Hasiči vyprostili řidiče autobusu. „Má těžká zranění,  vrtulník ho  přepravil do nemocnice,“ vysvětlila Bothová.

Další tři cestující z autobusu se zranili středně těžce, z toho je jedna žena a dva muži. Také skončili v nemocnici. „Pátým zraněným byl řidič jednoho z kamionů, který po ošetření odmítl transport do nemocnice,“ dodala mluvčí záchranky. V autobusu cestovalo nejméně deset  cizinců. 

Vozidla sjížděla z dálnice na 182. exitu Kývalka a vracela se na 190. exitu Brno-západ. Dvě a půl hodiny byl částečně neprůjezdný i levý jízdní pruh v opačném směru na Prahu. Jedním pruhem se jezdilo do 14:30, kdy se provoz obnovil. Směr na Brno byl zprůjezdněn před šestou hodinou večer.