Soud řeší pokus o dvojnásobnou vraždu. Muž z rezidence Reskátor podle policie střílel po sousedech

Špatné sousedské vztahy v Petřvaldu na Karvinsku, které vyvrcholily pokusem o dvojnásobnou vraždu a sebevraždu, začal řešit krajský soud v Ostravě. Marián Gajdošík, který svou rezidenci Reskátor postavil načerno, podle policie mimo jiné pětkrát vystřelit po svém sousedovi.

Muži hrozí výjimečný trest. „Marián Gajdošík u soudu řekl, že si střelbu na sousedy nepamatuje a před očima měl tmu,“ sdělil redaktor České televize Jiří Loučka. Jinak podle něj muž detailně popisoval vztahy se sousedy. Údajně po něm chtěli všichni peníze a neustále si na něj stěžovali.

Gajdošík si před šesti lety nechal načerno postavit luxusní vilu. Kanalizaci svedl k sousedům a zabral jejich pozemky. Úřady se již pokusily nechat stavbu odstranit. „To se jim však nepovedlo. Dům totiž několikrát změnil majitele,“ dodal Jiří Loučka.

8. dubna měly napjaté sousedské vztahy vygradovat. Gajdošík měl čekat na obyvatele nedaleké nemovitosti. Na Jaroslava Malyše měl pálit z pistole celkem pětkrát. Střely zasáhly srdce, plíce a pánev. Ke střelbě na jeho manželku se nedostal – pistole se mu měla zaseknout.

„Když Gajdošík zahlédl přijíždějící policejní zásahovou jednotku, pokusil se neúspěšně o sebevraždu. Částečně přišel o zrak,“ dokončil Jiří Loučka.