Na zasněžené silničce v jižních Čechách havaroval autobus, zemřel člověk

Události: Při nehodě autobusu zemřel jeden člověk (zdroj: ČT24)

Jeden člověk zemřel a jedenáct dalších se zranilo při nehodě autobusu u Ločenic na Českobudějovicku. Nehoda se stala za hustého sněžení před půl devátou dopoledne, zasahovali u ní hasiči i zachranáři. Pro dva těžce zraněné přiletěl vrtulník.

Autobus havaroval na úzké silničce třetí třídy mezi obcemi Ločenice a Mokrý Lom v mírné zatáčce. „Při průjezdu zatáčky dostal autobus smyk. Sjel do příkopu, kde navíc narazil do stromu,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na Českobudějovicku od rána sněžilo, policie podle předběžných informací pracuje s verzí, že řidič možná nepřizpůsobil jízdu stavu vozovky. Přesné příčiny ale policisté ještě vyšetřují. 

Z údajů hasičů vyplývá, že v něm bylo třináct cestujících a řidič. „Museli jsme vyprošťovat, na místě byl vrtulník, zároveň jsme tam vyslali evakuační autobus. V tuhle chvíli jsou všichni zranění vyproštěni a odvezeni,“ řekla zhruba hodinu po nehodě mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Jeden člověk při nehodě zahynul, zranění zřejmě utrpělo dvanáct dalších lidí, z toho dva jsou zraněni těžce. „Oba byli letecky transportováni do českobudějovické nemocnice na traumacentrum. Pět lehce zraněných bylo převezeno na úrazovou ambulanci českobudějovické nemocnice a pět lehce zraněných bylo převezeno na úrazovou ambulanci Český Krumlov,“ upřesnila mluvčí krajské záchranné služby Petra Kafková.