Zemřel showman a „král rrrrrrozkoše“ Daniel Nekonečný

Zemřel Daniel Nekonečný (zdroj: ČT24)

Ve věku 52 let zemřel Daniel Nekonečný, zpěvák, tanečník a showman, jehož proslavila vystoupení plná barev i exotiky a hlásání nekonečné rozkoše a zábavy.

Informaci o úmrtí Daniela Nekonečného přinesl server Blesk. Uvedl, že extravagantní umělec byl nalezen bez známek života ve svém bytě.

Daniel Nekonečný pocházel z Boskovic, kde se 29. června 1966 narodil jako Daniel Konečný. Dva roky studoval herectví na DAMU, následně prošel různými povoláními, včetně pomocníka v porodnici a hrobníka.

Proslavil se jako frontman kapely Šum svistu, s níž nahrál třeba hity Sexy Hafanana nebo Jsem boss. Jejich vystoupení byla typická atmosférou brazilských karnevalů. Nekonečného sólovým projektem bylo album Nekonečný šum, do něhož sám „nazpíval, nařval a do prsou nabušil“ roztodivné melodie.

Sám sebe označoval za „krále rozkoše“, což vyslovoval s výrazným „r“, jímž svůj umělecký projev často doprovázel. „To znamená co nejvíce rozkoší nejenom přijímat, ale co nejvíce jich také rozdávat,“ vysvětloval v roce 2012 jako host chatu České televize.

Svou energii uplatnil i na filmovém plátně, například v rodinném filmu Marie Poledňákové Jak se krotí krokodýli nebo v komedii Eliška má ráda divočinu.