Zločiny nekončí, Rapl také ne. Ve druhé sérii se přesune z hor k vodě

Rapl natáčí druhou sérii (zdroj: ČT24)

Herec Hynek Čermák se vrací jako Rapl. Začalo totiž natáčení druhé řady stejnojmenného seriálu, které tentokrát zacílí na obchod s lidmi. První série se zařadila k nejsledovanějším pořadům loňského podzimu v České televizi; na jednu epizodu se v průměru dívalo téměř 1,3 milionu diváků.

I v pokračování čeká na nekompromisního majora Kuneše atmosféra temných detektivek. Ponurost si Rapl vypůjčil ze seriálu Cirkus Bukowsky (2013–2014), kde byl Kuneš jednou z postav. Pak mu režisér a scenárista Jan Pachl napsal a natočil samostatný seriál.

Chtěl bych k té figuře najít nový přístup, takže se snažíme najít humor a sarkasmus, s kterými se Kunešův život snad lépe zvládne, protože v pokračování není úplně jednoduchý.
Hynek Čermák

Úvodní záběry prvního dílu nové řady vznikaly v Praze, štáb se ještě přesune do Ústí nad Labem. „Krušné hory jsme už vytěžili až na dno a úplně měníme lokalitu děje. Hlavním motivem byly hory, tentokrát to je řeka,“ prozradil Jan Pachl.

Třináct dílů druhé řady seriálu Rapl budou filmaři natáčet celkem sto padesát dní. Poslední klapka padne příští rok na podzim.