Czech Photo Centre vystavuje nejlepší české fotografie přírody

Nejlepší čeští fotografové přírody napříč všemi kontinenty od 4. dubna vystavují v galerii Czech Photo Centre. Mezi autory jsou držitelé řady tuzemských i mezinárodních cen. „Chceme, aby si lidé již od svého dětství uvědomovali, že jsou součástí přírody a mohli si k ní vytvořit silně pozitivní vztah,“ říká k projektu Czech Nature Photo Veronika Souralová, ředitelka soutěže Czech Press Photo.

Šest autorů zhruba šedesáti snímků, kterými se výstava Czech Nature Photo představuje, se věnuje fotografování ve volné přírodě, za kterou cestovali po celé planetě. Prostřednictvím jejich děl bude na výstavě možné navštívit divočinu všech kontinentů, spatřit ledovou krásu Antarktidy, Arktidy, deštné pralesy Asie nebo Jižní Ameriky, sluncem vyprahlé africké pláně i půvaby evropské a naší domácí přírody. 

Nejlepší čeští fotografové, kteří se věnují přírodě, vystavují od 4. dubna do 14. května v prostoru Czech Photo Centre v pražských Nových Butovicích. Mezi autory výstavy Czech Nature Photo jsou držitelé celé řady domácích i zahraničních ocenění: Petr Bambousek, Michal Krause, Dan Materna, Ondřej Prosický, Rostislav Stach a Václav Šilha.

Nejlepší české fotografie přírody v Czech Photo Centre (zdroj: ČT24)

„Ve spojení s prestižní soutěží Czech Press Photo, kterou organizujeme, sdružujeme i nejlepší české a slovenské fotografy přírody. Jsme přesvědčeni, že o přírodu je nutné pečovat. Proto chceme dlouhodobě dělat vše pro to, aby si lidé již od svého dětství uvědomovali, že jsou součástí přírody, aby byli seznámeni s jejími krásami a mohli si k ní vytvořit silně pozitivní vztah. Prostřednictvím fotografií chceme sdělovat, že každý z nás má zodpovědnost za stav přírody na celé naší planetě,“ říká Veronika Souralová, ředitelka soutěže Czech Press Photo.

Po celou dobu výstavy bude Czech Photo Centre žít přírodou. Součástí doprovodného programu jsou komentované prohlídky, autorské čtení z knih o přírodě pro děti nebo série autorských prezentací pro veřejnost. Výstava se koná pod záštitou ministra zemědělství, spolupořadatelem je Národní zemědělské muzeum.