130 dní „rapla“ Hynka Čermáka ve fotografiích

Nekompromisní vyšetřovatel Kuneš si svým působením v Cirkusu Bukowsky vysloužil vlastní seriál. Půjde opět o kriminální příběh v Hynkem Čermákem v hlavní roli. Natáčení třináctidílného Rapla se blíží do finále, něco málo o chystané sérii napoví zatím fotogalerie.

„Seriál Rapl volně navazuje na Cirkus Bukowsky,“ připouští režisér a scenárista Jan Pachl, dodává ale: „Rozhodli jsme se ovšem změnit žánr a místo příběhu roztaženého do dvanácti dílů nabídnout divákům třináct plnohodnotných detektivek.“

Hynka Čermáka obsadil Pachl také do svého celovečerního dvojfilmu Gangster Ka, inspirovaného případem Radovana Krejčíře. K Raplovi se kromě něj připojí také Miroslav Etzler, Alexej Pyško, Lucie Žáčková nebo Stanislav Majer.   

Krušné natáčení v Krušných horách

Štáb má za sebou sto třicet natáčecích dní. „Během uplynulé zimy se mnohokrát přesvědčil o tom, že Krušné hory dělají svému jménu čest. A to nejen díky počasí. Točilo se vysoko v horách, hluboko pod vodou, v zatopených lomech, v průmyslových zónách a starých fabrikách. Nemalý počet lokací zasahuje též do sousedního Německa,“ shrnul místa natáčení kreativní producent Josef Viewegh. 

Poslední klapka Rapla padne na konci června také na horách – ovšem Kavčích.