Mlok Scamander hledá Fantastická zvířata v novém traileru

Spisovatelka J. K. Rowlingová, autorka Harryho Pottera, sice tvrdila, že s čarodějnickými příběhy končí, ale přitažlivost magického světa byla příliš silná. Do kin v roce 2016 vstoupí nový film, ke kterému napsala scénář. Hlavním hrdinou nebude chlapec s jizvou na čele, ale Mlok Scamander, který napsal kouzelnickou učebnici Fantastická zvířata a kde je najít. Na listopadovou premiéru už láká nový trailer.

Kniha Fantastická zvířata a kde je najít vyšla jako doplněk k sérii o příbězích mladého kouzelníka Harryho Pottera také česky. Překlad údajně autentické kouzelné učebnice vydalo nakladatelství Albatros.

Scénář k filmovému zpracování napsala autorka původní ságy. Rowlingová se rozhodla nové příběhy situovat desítky let před Harryho narození. Děj se bude odehrávat okolo roku 1920 ve Spojených státech.

Režie se opět ujal David Yates, který natočil poslední čtyři kousky z potterovské filmové série. Hlavní roli ztvárnil Eddie Redmayne, v dalších rolích se ve filmu objeví Colin Farrell, Ron Perlman nebo Ezra Miller. Do českých kin Fantastická zvířata vstoupí v listopadu 2016.