Cyankáli? Arsen! Taková normální rodinka v televizi jančí už 45 let

Daniela Kolářová: Nejraději vzpomínám na hereckou partu (zdroj: ČT24)

Přesně na den 13. března se před 45 lety na obrazovkách poprvé objevil seriál Taková normální rodinka. Komedie z pera Fan Vavřincové měla mít původně jeden díl, avšak nadšené reakce publika autorku přiměly k tomu, aby postupně připsala víc dílů. Ačkoliv to tvůrci v čele s režisérem Jaroslavem Dudkem netušili, natočili vlastně český sitcom, který dodnes kraluje divácké oblibě. Na natáčení vzpomínala herečka Daniela Kolářová.

Důvod úspěchu Takové normální rodinky vidí představitelka rozmazlené Káči Daniela Kolářová v tom, že rodina navzdory určitým karambolům působí jako stmelující prvek. „Všichni se tam mají rádi,“ říká.

Štáb pravidelně zkoušel od pondělí do pátku a teprve poté se šlo natáčet do studia. Kolářová tehdy byla začínající mladou herečkou a ocitla se hned po boku legend jako Daniela Medřická či Marie Rosůlková. „Byla jsem šťastná, že se ocitnu v takto vybrané společnosti,“ prozradila tehdejší dojmy. 

Herci Takové normální rodinky byli nóbl lidi, kteří se na nikoho nevytahovali ani nedělali scény. Chovali se jako bezvadní profíci. Něco uměli, ale chovali se přitom úplně normálně.
Daniela Kolářová
Herečka