Lvice Ella Eyre na debutu vystrčila drápy jinak, než se čekalo

Ella Eyre už předloni oslnila skladbou se soul feelingem Deeper . Když vystupovala na United Islands of Prague coby hlavní hvězda, nevydala ještě ani debutovou desku. To se po nekonečném čekání mění. Svoji prvotinu zpěvačka nazvala (příznačně ke své lví hřívě) Feline. Odchýlila se na ní od retro zvuku a jede ve větším mainstreamu, než se čekalo. U zahraničních kritiků sklízí vcelku rozpačité reakce.

První zpěvaččina deska a hned nabrala desetiměsíční zpoždění. Špitá se o tom, že se tak stalo kvůli úpravám repertoáru, které mají znamenat větší komerční úspěch. Posluchači na albu naleznou mix drum'n'bassu, taneční muziky i popový jazz.

Někteří recenzenti jednadvacetileté umělkyni vyčítají, že se nedržela původního „náběhu“ na méně středoproudou hudbu, jiní jsou zase šťastní, že po Amy Winehouse přišla holka se sytým hlasem, která chce soul a jazz zpřístupnit moderní cestou více lidem.   

Desku jsem nazvala Feline z několika důvodů. Ale ten hlavní je, že kočkovité šelmy mají několik vlastností, se kterými se ráda ztotožňuji, jako např. pýchu a věrnost.
Ella Eyre
Zpěvačka

Eyre nahrávala v Londýně, Stockholmu i Los Angeles pod producenty, kteří už mají na starosti třeba Adele, Katy Perry nebo Lanu Del Rey. K Feline chystá také turné, česká zastávka ale zatím plánovaná není. Nejbližší destinace bude pro české fanoušky Německo. 

Ella Eyre vydává desku (zdroj: ČT24)