Dálnice D1 u Říčan je po nehodě opět průjezdná

Nehoda dodávky a kamionu uzavřela v úterý ráno v obou směrech dálnici D1 u Říčan nedaleko Prahy, neprůjezdná byla zhruba čtyři hodiny. Do části havarovaných aut narazily další vozy. Vše se podle policie obešlo bez vážnějších zranění. Záchranná služba podle své středočeské mluvčí Moniky Novákové ošetřila jednoho muže s otřesem mozku a převezla ho do vinohradské nemocnice. Na místě se tvořily několikakilometrové kolony. Provoz houstl i na objízdných trasách.

Událost se stala kolem páté hodiny ranní na 12. kilometru ve směru na Brno. „Úlomky z dopravní nehody se dostaly do protisměru, kde do nich narazila další vozidla,“ řekl policejní mluvčí Pavel Truxa. Na 14. kilometru v druhém směru hasiči zasahovali u úniku nafty z kamionu. „Máme tam kontejner na přečerpávání ropných látek,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

Kolem deváté hodiny ranní byl podle policie provoz na dálnici obnoven. Nejdříve ve směru na Brno, poté i na Prahu.

Nehoda způsobila v ranní špičce značné dopravní komplikace. Kolem osmé hodiny ranní se kolona ve směru na Prahu táhla od místa nehody zhruba ke 29. kilometru dálnice. V opačném směru byla zhruba k šestému.

Řidiči museli počítat s hustším provozem v okolních obcích. Například v Říčanech byla ráno zácpa nejen na frekventované silnici 101 vedoucí k dálnici, ale i na menších silnicích a v ulicích města. Motoristé tam zajížděli při hledání alternativních tras pro cestu do Prahy. Kolaps nastal zejména v ulicích Jizerská a Na Obci.

Na objízdné trasy mimo dálnici byly odkláněny také autobusy. Linkový autobus do Tábora u nehody uvázl, uvedla na Twitteru Pražská integrovaná doprava.