Policisté našli pohřešovaný pár v nádrži Švihov. Podezřelému hrozí za vraždu doživotí

Události: Mrtví v přehradě Švihov (zdroj: ČT24)

Policisté našli v nádrži Švihov pohřešovaný pár z Prahy. Jeho identitu potvrdila genetická analýza. Z dvojnásobné vraždy je obviněný čtyřiadvacetiletý muž, jeho komplice policisté obvinili ze spoluúčasti na podvodu. Mladíci se podle vyšetřovatelů pokusili převést majetek pohřešované v hodnotě zhruba 50 milionů korun.

Po dvaasedmdesátileté ženě a sedmapadesátiletému muži z Prahy, kteří byli od léta pohřešováni, pátrali policisté, potápěči i psovodi napříč kraji. Dohromady podnikli čtyřiadvacet pátracích akcí.

Svědci viděli pár naposledy zhruba na 66. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. „Jejich vozidlo bylo nalezené v Maďarsku týden poté bez státních poznávacích značek, vnitřek byl politý nějakou chemikálií,“ přibližuje šéf oddělení vražd pražského krajského policejního ředitelství Josef Mareš.

Podle kriminalistů dovezli auto do zahraničí dva čtyřiadvacetiletí muži. Policie je zadržela začátkem září. Jednoho obvinili z vraždy, druhého ze spoluúčasti na podvodu. Motivem pachatelů byla podle policistů vila v Bubenči. „Ještě byl pokus o převedení majetku pohřešované, konkrétně vily v Bubenči v hodnotě řádově 50 milionů korun na jistou firmu, za kterou stáli dva mladíci,“ upřesňuje Mareš.

Policisté proto začali vytipovávat místa, kde by se mohla nacházet těla pohřešovaných. Jedním z nich byla i nádrž Švihov. Potápěči je nakonec našli zhruba v třicetimetrové hloubce. Podle kriminalistů je pachatel zatížil, aby se potopila.

Analýza DNA později potvrdila, že těla dvou osob patří právě pohřešovanému páru. Muži obviněnému z vraždy teď hrozí až doživotí.