Vlivný člen olomoucké ČSSD zmizel. Policie po něm vyhlásila pátrání

Policisté vyhlásili pátrání po pohřešovaném Miroslavu Petříkovi z Olomouce, který je olomouckým radním, ředitelem Technických služeb města Olomouce a místopředsedou tamního krajského výkonného výboru ČSSD. Osmačtyřicetiletý muž je nezvěstný od neděle, kdy odešel ze svého trvalého bydliště.

„Pohřešovaný byl naposled spatřen v neděli 6. května. Z místa bydliště odešel neznámo kam a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu,“ oznámila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Pohřešovaný Miroslav Petřík má střední postavu a modré oči. Vlasy má krátké, rovné a šedé, uprostřed česané na pěšinku. Muž nosí bradku. „K popisu oblečení v době jeho odchodu nemáme žádné bližší informace,“ dodala policejní mluvčí.

Petřík se po komunálních volbách v roce 2014 stal olomouckým zastupitelem a neuvolněným členem městské rady. V komunálních volbách kandidoval za ČSSD, které je dlouholetým členem.

Lidé, kteří pohřešovaného muže někde viděli nebo vědí, kde se zdržuje, mají podle policejní mluvčí ihned kontaktovat nejbližší policejní služebnu nebo zavolat na linku 158.