Napadenému černochovi nikdo v tramvaji nepomohl. Policie i tak většinu fotbalových chuligánů zadržela

Fotbaloví fanoušci Sigmy Olomouc v sobotu při cestě na zápas napadli v Praze v tramvaji muže tmavé pleti původem ze západní Afriky. Informuje o tom server Aktuálně.cz. Napadený, který musel být ošetřen v nemocnici, si stěžuje, že mu žádný cestující v tramvaji nepomohl. Policisté už ale skupinu fanoušků zadrželi, většinu z nich ještě během zápasu.

Fanoušci přistoupili do tramvaje na zastávce I. P. Pavlova. Sedícího muže tmavé pleti nejdřív uráželi slovně, házeli po něm citrony a pak ho dokonce napadli pěstmi, strhli ho ze sedačky a kopali do něj. Vystoupili u stadionu fotbalových Bohemians.

Napadený musel po incidentu použít tlačítko nouzového zastavení a požádat řidičku, aby zavolala záchranáře a policisty. Žádný z cestujících mu totiž nepomohl. Navíc ho prý většina cestujících odmítla, když se na ně obracel se žádosti o svědectví.

Policie ale muže po lékařském ošetření převezla na místní oddělení, kde mu ukázali záznamy fanoušků z tribuny ze zápasu, který se právě konal. „Asi sedm jsem jich poznal a policisté je zadrželi ještě v průběhu zápasu,“ řekl muž serveru.

Olomoucká Sigma: Takové chování ostře odsuzujeme, tito fanoušci nejsou na stadionu vítáni

„Všichni zadržení skončili na policejním oddělení a kriminalisté na případu nyní pracují pro podezření ze spáchání trestných činů hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob, výtržnictví a ublížení na zdraví,“ dodal policejní mluvčí Jan Daněk s tím, že další informace zatím policie kvůli vyšetřování zveřejňovat nebude.

Fotbalový klub SK Sigma Olomouc se od chování útočníků distancoval, i když má informace pouze z médií: „Každopádně to nemění nic na tom, že takové jednání ostře odsuzujeme! Jedince, kteří se toho dopustili, nepovažujeme za příznivce SK Sigma Olomouc, nejsou na našem stadionu vítáni! Kdo se takto chová, není fanoušek SK Sigma!“ Klub je prý připraven spolupracovat s policií a zajistit, aby se útočníci už na zápasy nedostali.

Něco takového je ostudné a naprosto nepřijatelné. Věřím, že incident bude řádně prošetřen a útočníci adekvátně potrestáni,
Bohuslav Sobotka