Seznam.cz: Exšéf hradního protokolu Forejt si vydírání zřejmě vymyslel

Vydírání bývalého šéfa protokolu prezidentské kanceláře Jindřicha Forejta se neprokázalo, píše server Seznam Zprávy. Forejt prý uvedl nepravdivé údaje. Podle serveru zřejmě proto, aby policisty navedl na falešnou stopu a případ byl následně odložen, což se také stalo. Sám Forejt ale odmítá, že nemluvil pravdu. Chce se poradit s právníkem a případně podat odvolání proti rozhodnutí o odložení případu.

„Ta věc byla policejním orgánem odložena ke konci dubna, neboť se nepodařilo prokázat podezření ze spáchání trestného činu,“ řekl Seznamu státní zástupce Jan Lelek, který na vyšetřování případu dohlížel.

Forejt policii tvrdil, že ho 19. října loňského roku ze skrytého čísla kontaktoval kdosi neznámý a během tříminutového hovoru mu oznámil, že má jeho nahrávku, jak šňupe bílý prášek. Pokud přinese na schůzku 250 tisíc korun, video bude zničeno.

Vyšetřování to ale podle serveru neprokázalo a ze slov žalobce Lelka vyplývá, že si Forejt tuto verzi vymyslel. „Výsledek trestního řízení byl ten, že skutkové tvrzení oznamovatele se neprokázalo. Z údajů, které byly zjištěny u mobilního operátora, vyplynulo, že v uváděný čas k žádnému hovoru nedošlo,“ uvedl podle webu žalobce.

Státní zástupce Jan Lelek podle Seznamu nevyloučil, že Forejt záměrně uvedl nepravdivé údaje, aby policii navedl na falešnou stopu a případ byl následně odložen, což se také stalo.

Jindřich Forejt s médii o svém případu nekomunikoval, pouze v prosinci oznámil v dopise svému bývalému „šéfovi“, exprezidentovi Václavu Klausovi, že se stal obětí vyděračů. „Nikoho z těch, kteří o mně bezostyšně vyprávějí zrůdnosti, neznám. Připadám si jako čtenář románu, který má být o mně, ale s jeho příběhem nemám nic společného,“ napsal Forejt a důrazně se ohradil proti tomu, že by užíval drogy.