Muž s pistolí přepadl v Krči hernu, ve které bylo dítě. Stihl utéct

Na útěku je muž, který dopoledne přepadl hernu ve Štúrově ulici v Praze. Uvnitř byla i tříletá dívka, dcera servírky. Policie dívku vyvedla ven, žena dokázala utéct sama. Při přepadení neutrpěl nikdo zranění. Policie požádala veřejnost o pomoc při pátrání po útočníkovi.

V rámci pátrání po uprchlém pachateli přepadení krčské herny zveřejnila policie záběry z bezpečnostní kamery. Žádá o pomoc každého, kdo o muži něco ví. Zavolat lze na linku 158. „S ohledem na skutečnost, že se měl loupeže dopustit se zbraní v ruce, je vnímán jako nebezpečný pachatel. Proto apelujeme na každého, kdo by s hledaným přišel do kontaktu, ať se ho určitě nesnaží zadržet sám,“ zdůraznil policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Muž ozbrojený krátkou palnou zbraní přepadl hernu na sídlišti Krč před jedenáctou hodinou dopoledne. Uvnitř byla servírka, která v podniku pracuje, a její tříletá dcera. Podle prvních informací držel útočník děvčátko jako rukojmí. Policie ale později informovala, že dítě vyvedla ven a v bezprostředním ohrožení nejspíše nebylo.

Servírka totiž dceru po vpádu ozbrojeného muže schovala. „V obavě o její zdraví a život (ji) uzamkla na WC,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Žena potom utekla, aby zavolala pomoc. Téměř ihned narazila na hlídku strážníků, která přivolala policisty. Pro dítě potom na toaletu došli příslušníci Útvaru rychlého nasazení a předali je do péče psychologů. 

Policisté z pražské zásahové jednotky se psem potom hernu prohledali. „Podezřelého ale nezadrželi. Vše nasvědčuje tomu, že utekl ještě před policejním zásahem,“ řekl mluvčí Hulan.