U Tuniska utonulo nejméně jedenáct migrantů, desítky lidí se pohřešují

Nejméně jedenáct migrantů přišlo o život a dalších čtyřiačtyřicet se pohřešuje poté, co se o víkendu nedaleko tuniských břehů potopila jejich loď. V aktualizované bilanci to uvedla agentura Reuters s odvoláním na tuniské úřady. Podle nich lidé na palubě byli ze subsaharské Afriky.

Původní bilance hovořila o čtyřech obětech, později moře vyplavilo na břeh sedm dalších těl. Pouze dva lidi se podařilo zachránit.

Plavidlo ztroskotalo u tuniského ostrova Kirkinná nedaleko přístavu Sfax. Bližší podrobnosti o neštěstí zatím nejsou známy.

Tunisko se nyní potýká s bezprecedentní migrační krizí a vystřídalo Libyi jako hlavní zemi v regionu, z níž se lidé prchající před konflikty a chudobou v Africe a na Blízkém východě snaží dostat přes Středozemní moře do Evropy.

Většina lodí převážejících běžence vyplouvá z přístavu Sfax a nejméně stovky lidí každoročně při snaze dostat se do Evropy zemřou. Jen letos od začátku roku do 20. července tuniská pobřežní stráž vylovila těla více než devíti set utonulých migrantů.