Sousedskou slavnost v Baltimoru ukončila střelba. Zemřeli dva lidé, desítky utrpěly zranění

Události: Střelba v americkém Baltimoru (zdroj: ČT24)

Nejméně dva lidé přišli v noci na sobotu o život a 28 utrpělo zranění při střelbě ve městě Baltimore v americkém státu Maryland. Mezi zraněnými je zřejmě i 14 dětí. Tři zranění jsou v kritickém stavu, uvedla podle agentury Reuters policie. Podle ní bylo pachatelů několik a jsou stále na útěku. Motiv střelby je nejasný. Starosta Brandon Scott vyzval obyvatele k podání informací, které by vyšetřovatelům pomohly dopadnout pachatele, uvedla agentura AP.

Střílelo se v oblasti zvané Brooklyn Homes v jižní části Baltimoru, kde se sešly stovky lidí na pouliční slavnosti. Svědci řekli stanici Fox 45 Baltimore, že slyšeli 20 až 30 výstřelů. Nebylo jasné, zda šlo o jednostrannou střelbu, či přestřelku, podotkla agentura DPA.

Úřadující komisař baltimorské policie Richard Worley informoval o počtu mrtvých a zraněných během tiskové konference na místě činu, napsala AP. Zasaženy byly na tři desítky lidí. Na místě zahynula osmnáctiletá dívka, dvacetiletý mladík byl prohlášen za mrtvého po převozu do nemocnice.

Později Worley podle Reuters uvedl, že odhadem 14 zraněným nebylo ještě 18 let. Předchozí informace naopak hovořily o tom, že všechny oběti byly dospělé. Uvedl také, že policie stále pátrá po podezřelých, a vyzval veřejnost, aby jí poskytla jakékoliv informace, které mohou vést k dopadení pachatelů. „Víme jistě, že jich je více než jeden. Kolik, nevíme,“ dodal Worley.

„Chci, aby mě slyšeli ti, kdo jsou za to zodpovědní, aby mě slyšeli velmi jasně. Nepřestaneme, dokud vás nenajdeme – a najdeme vás. Do té doby doufám, že při každém nadechnutí budete myslet na životy, které jste tu dnes zmařili a ovlivnili,“ prohlásil starosta Scott, který pachatele označil za „zbabělce“.