Po pádu z okna zemřel vysoce postavený manažer Lukoilu

Po pádu z okna nemocnice v Moskvě zemřel vysoce postavený manažer ropného koncernu Lukoil Ravil Maganov. Informovala o tom ruská média, Lukoil zatím úmrtí nekomentoval. Šestasedmdesátiletý Maganov, který byl viceprezidentem Lukoilu, byl na ošetření v šestém patře moskevské nemocnice.

Podle některých zdrojů jde již o sedmé podezřelé úmrtí vysoce postaveného ruského manažera jen v letošním roce. Lukoil je druhým největším těžařem ropy v Rusku po státní společnosti Rosněfť.

Společnost Lukoil již na začátku března vyzvala k rychlému ukončení války na Ukrajině, a stala se tak prvním velkým ruským podnikem, který se proti ruské invazi na Ukrajinu postavil.

Jak je možné, že Maganov z okna vypadl, není jasné. Na místě bylo zahájeno vyšetřování. „Dnes ráno Maganov vypadl z okna nemocnice. Zemřel na následky zranění,“ citovala svůj zdroj agentura Interfax.

Na internetu se objevily spekulace, že Maganov spáchal sebevraždu. Ruský kanál Mash, který působí na síti Telegram, přímo napsal: „Ravil Maganov skočil ze šestého patra Ústřední klinické nemocnice na Ulici maršála Timošenka“. Tyto informace zatím nikdo nepotvrdil.