Bouře Arwen udeřila v Británii, nejméně dva lidé zemřeli

Nejméně dva lidé zemřeli při bouři Arwen, která zasáhla Británii. Desítky tisíc lidí zůstaly bez elektrického proudu. První letošní zimní bouře zasáhla obzvláště tvrdě sever Anglie, Skotsko a Severní Irsko, uvedla agentura AP. Bouři provázel silný vítr, který místy dosahoval rychlosti až 160 kilometrů za hodinu.

Jeden muž zemřel v pátek večer v severoirském hrabství Antrim, když na jeho vůz spadl strom, uvedla policie v prohlášení. Podle místních médií to byl ředitel základní školy. Další muž zahynul v hrabství Cumbria na severozápadě Anglie, zasáhl ho padající strom.

V sobotu ráno pak bylo bez elektrického proudu více než 100 tisíc zákazníků energetické společnosti Northern Powergrid, která dodává elektřinu na severovýchod Anglie a do hrabství Yorkshire, uvedla agentura Reuters. Problémy ale hlásí i další místa v zemi.

Bouře si vynutila uzavírky silnic i zpozdila řadu vlaků. Ačkoliv se už počasí zjevně zklidňuje, úřady vyzývají obyvatele, aby se měli na pozoru i v sobotu, jelikož vlaková spojení narušil silný vítr a sněžení, poznamenala AP.