TOP 09 k tématu Zdravotnictví

TOP 09 zlepší poskytování zdravotní péče a posílí práva pacientů. Každému umožníme, aby si mohl zvolit, zda bude chtít nadstandardní péči

TOP 09 zajistí, aby byla vysoká kvalita zdravotní péče dostupná pro všechny občany bez rozdílu. Každému, kdo bude chtít, umožníme, aby si mohl za nadstandardní péči připlatit. TOP 09 dále posílí efektivní hospodaření s penězi ve zdravotnictví a zkvalitní péči o pacienty. Zajistíme, aby byly úhrady za péči pro pacienty srozumitelné a chaoticky se každý rok neměnily. TOP 09 posílí elektronizaci zdravotnictví.

Ulehčíme tak organizační a administrativní práci zdravotníkům, kteří díky tomu budou mít více času na péči o pacienty. Pacientům TOP 09 zajistí, aby byl ve všech lékárnách pevný doplatek za stejný částečně hrazený lék. Ušetříme jim tak starosti s hledáním lékárny s nejnižším doplatkem. Zaměříme se i na financování zdravotnictví. TOP 09 prosadí, aby do zdravotnictví plynul dostatek peněz podílu na HDP. Napříč vládními resorty podpoříme motivaci občanů ke zdravému způsobu života a k dostatečné fyzické aktivitě v každém věku a výchovu dětí ke zdraví.