V pražském Sedlci hořela střelnice. Požár se obešel bez zranění

V Praze v Sedlci v pátek hasiči zasahovali u požáru střelnice. Na místě, kde se objekt o rozloze 30 krát 30 metrů nachází, byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hustý tmavý kouř byl vidět z více částí Prahy i Středočeského kraje. V budově zasažené ohněm se nikdo nenacházel. Kolem 16:30 už hasiči dohašovali skrytá ohniska. Škodu hasiči odhadli na několik milionů korun, příčinu požáru zjišťují, sdělil jejich mluvčí Martin Kavka.

Hořet začalo po druhé hodině odpoledne, budova byla zasažena v plném rozsahu, kouř bylo vidět z více částí metropole. Na místě zasahovalo zhruba od 14:30 několik profesionálních a dobrovolných jednotek.

„Prostor odpaliště byl v době příjezdu první jednotky zasažen v plném rozsahu, hasiči nasadili celkem sedm vodních proudů a zasahovali v dýchací technice, část hasičů vyhledávala uvnitř budovy osoby, které se tam mohly nacházet,“ popsal mluvčí.

Pod kontrolu se požár podařilo dostat zhruba za hodinu, následovalo dohašování a vyhledávání skrytých ohnisek požáru. „Ještě po 17:30 na místě zůstávají jednotky, postupně dochází k jejich střídání,“ dodal Kavka.

Na místě nejsou žádné zraněné osoby, zůstáváme do ukončení zásahu, oznámila na Twitteru před třetí odpoledne pražská záchranná služba. 

Podle informací na webu je střelnice Magnum Praha umístěna v přírodním terénu mezi obcemi Sedlec a Suchdol v Praze 6. Střelnice je polokrytá a v současné době má 18 střeleckých míst na vzdálenost od sedmi do 25 metrů s automatickým přibližovacím zařízením. Pro střelbu na 50 metrů je osm střeleckých míst. Součástí uzavřeného areálu je vedle kompletního sociálního zařízení i zahradní terasa a klubovna s občerstvením.